NRK Meny
Normal

- Dette provoserer meg

- Skal det lille forlaget fra Horten bli tatt for å ha for lite tekst i en bok, mens andre som pumper ut dritt hver uke slipper fri? Det provoserer meg, sier eier i Publicom, Kjetil Kristoffersen.

Boka "Märthas engler"
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Forlagseieren forteller at han er provosert over at forlaget blir kalt kynisk. Det kom frem under hans forklaring i Nordre Vestfold tingrett tirsdag ettermiddag

- Vi er vågale og tør å ta tak i et dagsaktuelt tema, sier Kristoffersen. Han mener de holder seg innenfor grensene for hva som er lov.

For lite tekst

Bortsett fra et to sider langt forord handler boken ikke om Märtha. Men Kristoffersen synes det er betenkelig hvis retten skal bestemme hvor lang en bok skal være, og hvor langt et forord skal være.

- Skal retten bestemme hvor mange sider det skal være i en bok, spør han i retten.

Han mener bestemt at de burde ha rett til å bruke bildet.

- Dette blir feil i forhold til ytringsfriheten, sier Kristoffersen.

Respektfullt

- For oss var det naturlig å gi ut bok om den mest opphetede debatten i sommer. Prinsessen fortalte om møter med engler, og i denne boken er det nevnt 350 englemøter. Jeg følte at det var veldig relevant i forhold til debatten, sier forlagssjef Torgeir Lorentzen.

Han forteller at de ikke trodde de gjorde noe galt.

- Boken behandlet dette respektfullt. Jeg må innrømme at jeg ble veldig veldig overrasket da det ble tatt ut søksmål, sier Lorentzen.