NRK Meny
Normal

- Det koster lite å si unnskyld

Torsdag kom beklagelsen fra politikerne i Stokke, etter at innbyggere over 74 år ikke ble tatt med i innbyggerundersøkelsen. På sin plass, men ikke nok, sier Marit Haukom.

Marit Haukom

Leder av aksjonen Likeverdige forhandlinger, Marit Haukom, sier beklagelsen ikke er nok.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Haukom er leder av leder av aksjonen likeverdige forhandlinger, og er ikke utelukkende positiv til beklagelsen.

Beklagelsen var på sin plass, men det er ikke til å komme unna at politikerne forsøker å minimalisere betydningen av innbyggerundersøkelsen.

Brevet er undertegnet av ordføreren, samt gruppelederne for Ap, Høyre, Frp, KrF og Venstre. De skriver: Vi vil på vegne av Stokke kommune beklage på det sterkeste at innbyggerne over 74 år er gjort urett. Marit Haukom sier politikerne bør følge opp sin egen beklagelse.

Politikerne i Stokke skal 2. februar ha et ekstraordinært kommunestyremøte. Da skulle de sagt at innbyggerne selvfølgelig skal høres igjen før møtet.

Les også:

Gi de eldre en stemme

Haukom mener i utgangspunktet at en ny folkeavstemming er på sin plass.

Men i denne sammenhengen får det holde med en innbyggerundersøkelse gjort på en annen måte enn det vi nå driver og krangler om, sier Haukom.

Det koster ufattelig lite å si unnskyld hvis det ikke fører til noen konsekvenser.

Marit Haukom

Hun sier det er for lett å si unnskyld.

– Da forhandlingene med Sandefjord ble besluttet i kommunestyret 16. juni i år, sa ordfører i Stokke, Erlend Larsen, at han ut ifra innbyggerundersøkelsen ikke så behov for å utrede samarbeid i begge retninger (både Sandefjord og Tønsberg).

Har skiftet mening

Haukom sier flere stokkepolitikere vektla innbyggerundersøkelsen i kommunestyredebatten i juni, for så å skifte mening.

– At politikerne nå forsøker å fortelle oss at innbyggerundersøkelsen ikke spilte noen rolle i kommunesammenslutningsvedtaket, hadde ikke jeg hatt fantasi til å forestille meg.

Les også:

Er du sikker på at det ikke kommer noen ny innbyggerundersøkelse i Stokke?

– Hos rådmannen i Stokke fikk jeg beskjed om at det ikke blir noen ny undersøkelse, men politikerne har fortsatt mulighet til å sørge for at det blir en ny innbyggerundersøkelse, og det er mitt håp. Det koster ufattelig lite å si unnskyld hvis det ikke fører til noen konsekvenser.

NRK har vært i kontakt med ordfører i Stokke, Erlend Larsen. Han ønsket ikke å kommentere saken.