Normal

- Det har vært en helvetesuke!

Det har gått "varmere enn en kule varmt" hos finansmeglerne den siste uken. - Jeg har aldri opplevd maken sier en av meglerne.

Finansmegler
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Telefonene står ikke stille, meglerne har problemer med å si hvordan utsiktene ser ut, børsen svinger som en jo-jo, og lunsjen må inntas på arbeidsplassen.

- Dette har vært en uke langt unna det normale. Det har vært en slags helvetesuke, sier leder for meglerbordet i DnBNOR Markets i Tønsberg, Bjørn Lydersen til NRK.

SE VIDEO: - Det har vært en helvetesuke

Video nsps_upload_2008_10_17_13_31_48_321.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Telefonene kimer i ett. Vi har bare én munn og ett øre å høre på av gangen så vi tar det vi klarer. Kundene spør om alt mulig. Mange er urolige, og vi kan ikke svare annet enn at vi ikke vet hvordan finansmarkedet utvikler seg, sier han.

Aldri opplevd maken

Tone Trandokken er aksjemegler i DnBNOR Markets i Tønsberg. Hun har aldri opplevd maken i de 14 årene hun har jobbet som megler.

Det har vært ekstremt store bevegelser på Oslo Børs, noe vi aldri har sett maken til. Folk ringer og spør hvordan det går og om det er gode kjøpsanledninger. Vi har også opplevd denne uka at det kommer mange nye kunder som har ventet og hatt "penger på bok", sier Trandokken.

(NB:Artikkelen fortsetter under bildet)

Finansmeglere

Det har vært en travel uke for finansmeglerne.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Endelig tid til hvile

Men, det har også vært folk som har ringt og vært helt oppgitt over dårlige aksjer som de ønsker å kvitte seg med før de stuper enda mer, forteller hun.

- De fleste er ikke inne på markedet med alle pengene sine, og de fleste tror og håper at det snart går over.

Tone Trandokken og hennes kollegaer får knapt tatt en pause så lenge børsen er åpen. I løpet av arbeidsdagen fram til børsen stenger kl. 1730 blir det ikke mye tid til annet enn å svare på henvendelser.

- Mer sjelden blir at vi rekker å ringe kundene våre. Da er det godt å kjenne at det nå er helg. Da skal det endelig bli tid til hvile, familie og venner og god mat, sier aksjemegler Tone Trandokken.