NRK Meny
Normal

- Det er på tide å se fremover

Fylkesmannen mener Vear tilhører Tønsberg, ikke den nye storkommunen Sandefjord. – Ingen overraskelse, men vi håper det snur, sier varaordføreren i Stokke.

Innbyggerlista i Stokke

ENIGE: Fylkesmannen er enig med Innbyggerlista i at Vear hører til Tønsberg.

Foto: Innbyggerlista / Privat

I dag kom Fylkesmannen i Vestfold med sin mening om grensejusteringen mellom Stokke og Tønsberg. Flertallet av Vears befolkning vil til Tønsberg, ikke Sandefjord, og Fylkesmannen stiller seg bak befolkningens ønske.

– Vi legger beboernes mening til grunn. I tillegg har vi sett om det er saklige grunner for det, og det er det. Smørberg, Vear og Hogsnes Bjelland er et sammenhengende boområdet og i dag går kommunegrensen tvers gjennom. Om man ser på handlemønster, kontakt og lignende er det Tønsberg som er byen for dette området, sier Fylkesmannen i Vestfold Erling Lae til NRK.

Les også: Sjokkmåling: Innbyggerlista er største parti

Har ikke gitt opp

Fylkesmannens mening er ikke overraskende, sier varaordfører i Stokke, Nils Ingar Aabol fra Arbeiderpartiet.

Han håper Kommunaldepartementet, som avgjør saken før jul, vil ha en annen mening.

– Hvis man ser bort fra Vear, vil 77 prosent av Stokkes befolkning inn i Sandefjord. Vi synes det må vektlegges når det skal tas en beslutning i denne saken.

Tror du meningen til fylkesmannen veier tungt?

– Ja, det er jeg ganske sikkert på at det gjør. Men jeg håper departementet kommer til en annen konklusjon, sier Aabol.

Les også: Fortsetter som ordfører – Innbyggerlista ute

– Må se fremover

Anders Larsen fra Innbyggerlista som har tatt initiativ til at Vear-området blir en del av Tønsberg, mener det er på tide å slutte å krangle om saken. Han ber varaordføreren om å se fremover.

– Nå har vi holdt på med denne debatten i halvannet år, og nå håper jeg departementet kan ta en rask beslutning i desember slik at lokalbefolkningen kan se fremover, sier Larsen til NRK.