NRK Meny
Normal

- Brøytemannskapet er i veien for oss

Bare i dag har flere bilister ringt Statens vegvesen for å klage på at brøytebiler gjør det vanskelig å kjøre fort på E18. – Det er viktig at brøytemannskapet får gjøre jobben sin, sier trafikkoperatør Leif Christensen.

Inne i brøytebilen under uvær i Sør-Norge

For å gjøre en så effektiv jobb som mulig, kjører brøytebilene ofte flere i bredden.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Snø i kjørebanen eller ikke snø i kjørebanen. Ja, hva vil bilister på E18 i Vestfold egentlig ha? For en del av dem som befinner seg på motorveien kan det virke som om farten er viktigere enn kjøreforholdene.

– Enkelte som kjører på veien er brydd for at brøytemannskapene er der, sier Leif Christensen.

Han er trafikkoperatør i Statens vegvesen, og får ofte telefoner fra bilister som mener brøytefolkene bokstavelig talt er i veien for dem når snøen daler ned.

Bare i dag har han fått flere telefoner fra utålmodige sjåfører.

Kommer ikke fort nok frem

Brøytebil

Statens vegvesen oppfordrer folk til å respektere jobben brøytemannskapene gjør.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

For å gjøre en så effektiv jobb som mulig, kjører brøytebilene ofte flere i bredden, forteller Christensen. Dermed kan det oppstå køer.

– Brøytebilene må holde hastigheten som er forsvarlig for oppgaven og sikkerheten på veien. Både sin egen sikkerhet og andres, sier trafikkoperatøren.

Ofte salter også brøytemannskapene samtidig som det brøytes. Da blir farten lav, så lav at en del bilister gjerne vil forbi fordi de ikke kommer seg frem like fort som vanlig.

– Vi setter pris på at vi har mannskap på veiene, og det er viktig at jobben brøytefolkene gjør respekteres, understreker Christensen.

Også tidligere brøyter i Tønsberg, Johnny Eriksen, sier han flere ganger har opplevd at folk er utålmodige.

Beregn ekstra tid

Snø påvirker både fremkommelighet og tid, og trafikkoperatør Christensen oppfordrer alle til å avpasse farten etter forholdene.

Vær tålmodig og beregn litt ekstra tid, er rådet.