- Alle tar vel selfie

Det er sommerstemning blant den norske befolkningen, og vi dokumenterer det meste som skjer. Les hva folk tenker om selfie-konseptet.

Lisa Edelbrant og Micke Beckvid

Lisa Edelbrant og Micke Beckvid er ikke så veldig opptatt av selfie, men syns det er gøy å se alt det morsomme folk gjør.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

Nordmenn er for lengst ute av vinterdvalen og nærmest hopper rundt i gatene. Vi tar bilder av det meste vi gjør og spiser og poster det på sosiale medier.

Litt slitsomt

Anders Berntsen og Nils Ludvig Kalager

Guttene Anders Berntsen og Nils Ludvig Kalager er på jobb om dagen. De tar gjerne en selfie ved traktoren, men syns ikke det er noe moro hvis det blir for mye.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

Folk NRK har snakket med syns generelt at konseptet med å legge ut bilder av seg selv på sosiale medier er helt greit. Men noen profiler er mer ekstreme enn andre og det kan være slitsomt.

– Det kommer an på hvilket medium man er på, men det er slitsomt med de profilene som legger ut bilder hele tiden. Jeg tar selfie med traktoren min eller hvis det skjer noe spennende, sier Anders Berntsen.

– De fleste tar selfie tror jeg. Det som er gøy er å se folk ta bilde av seg selv på bussen. Ellers legger de jeg kjenner ut grimase- eller tøysebilder, forteller Camilla Karlsen.

Hun tar, som veldig mange andre, flest selfies på Snapchat.


Les også:

Verst for unge

Camilla Karlsen og Christoffer Brevik

Camilla Karlsen og Christoffer Brevik tar som regel selfie på Snapchat. Og syns det er veldig gøy å se folk tar bilde av seg selv på bussen.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

Eva Heidi Eng og Geir Dagfinrud, paret som ferierer i Vestfold om dagen, mener at selfies må være lov.

– Er ikke det i tiden da, det er jo gøy. Vi tar bilder av oss selv og andre, særlig i festlige lag.

Paret legger til at de mener selfie-konseptet har færre konsekvenser for voksne, enn for ungdommene. Særlig med tanke på bakgrunnen for å legge ut bildene og det å være kritisk til hva man legger ut.

Vil ta selfie med politiet

Men selfie passer ikke i alle situasjoner. Torsdag forrige uke kom det terrortrussel mot Norge, politiet økte derfor beredskapen og gikk med maskinpistoler rundt i gatene.

Mandag kunne NRK fortelle at folk bevisst gikk bort til politimennene og spurte om selfie.

– Det er bare hyggelig og nyttig at folk kommer bort og spør oss, så lenge det ikke går utover oppmerksomheten til mannskapene. Men vi har sagt nei når noen vil ta selfies med mannskaper med maskinpistol. Vi er mer alvorlig enn det, sier politimester Rune Bård Hansen.

Eva Heidi Engh og Geir Dagfinrud

Eva Heidi Engh og Geir Dagfinrud er på feire på Nøtterøy i sommer. De tar gjerne en selfie i festlige lag. Men de syns at ungdommen ikke er kritiske nok når de legger ut bilder på sosiale medier.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

På gata reagerer de fleste negativt på at noen kunne spørre bevæpnet politi om nettopp dette.

– Da er det noen som trenger å skjerpe seg litt, for det gjør man ikke. Hva vil du oppnå med dette, vi vil jo ikke ha bevæpnet politi, sier Eva Heidi Engh og Geir Dagfinrud.

– Det er ikke vits. Da skjønner de vel ikke hva politiet driver med, mener Anders Berntsen og Nils Ludvig Kalager.

Andre syns det er litt opp til situasjonen.

– Det er greit å spørre politiet om det, hvert fall hvis de bare står der. Gjør de noe så er det verre, avslutter Micke Beckvid.

Les også: