NRK Meny
Normal

- 79-åringen falt

Den 79 år gamle mannen som ble funnet død i veikanten i Larvik mandag døde trolig etter et fall der han skadet seg selv slik at han døde.

Ble funnet langs veien
Foto: Øystein Økter / NRK

Det viser de foreløpige konklusjoner etter obduksjonen av mannen.

Mannen holdt trolig på med å plukke villblomster langs riksvei 303 der han ble funnet. Han hadde med seg en saks og skadene han er påført er forenlig med stikkskader fra saksen, skriver politiet i i en pressmelding.

Traff hovedpulsåre

Saksen har truffet mannen i en av hovedpulsårene og han døde så av indre blødninger. Mannen hadde også andre mindre skader som er forenelig med et fall. En visnet blomsterbukett ble også funnet ved siden av den avdøde. Politiet fant saksen på funnstedet og familien har gjenkjent saksen til å tilhøre mannen.

Politiet ble varslet mandag ettermiddag av legen som synet den avdøde.

Legen mente mannen var påført ytre skader og trolig ikke var avgått ved døden på en naturlig måte. Politiet satte umiddelbart i verk etterforskning og fikk blant annet bistand fra Kripos.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kart Hem

- Bil og eiendeler urørt

- Det faktum at mannens bil og eiendeler var urørt tyder på at ulykkesteorien stemmer. Etterforskningen viser så langt et hendelsesforløp som styrker teorien om at vi her står foran en ulykke som dessverre fikk fatale følger for mannen, sier politiadvokat Ann Britt Backstrøm.

Politiet fortsetter etterforskningen, men vil nå konsentrere seg om å få verifisert at dødsårsaken skyldes en ulykke.

Det var familiemedlemmer som lette etter den nå avdøde personen, som også fant vedkommende død. Mannen var ikke meldt savnet til politiet da han ble funnet.

Les: Avhører vitner i Larvik

Les også: - Ikke påkjørt