Valg 2019 – Alt om kommunevalget

Pressekonferanse om bompengesaken.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Valg 2019

Oppsummert

Bompengesaken har preget kommune- og fylkestingsvalget 2019, etter at partiet mot bompenger FNB har hatt stor vekst landet rundt. Valget holdes 9. september. Innad i regjeringen har det også vært svært stor uenighet, særlig mellom Frp og Venstre.

 • Grande kommenterer bompengeskisse

  Venstreleder Trine Skei Grande har sagt at hun skal møte pressen for å kommentere bompengeskissen i Vandrehallen på Stortinget klokka 23.

 • AP kritisk til bompenge-skisse

  Solbergs skisse til bompengeløsning gir kommunene en uheldig ekstraregning, mener AP. – Inntrykket er at dette er en skisse der det gjøres mer for at FrP skal få en bomseier enn for miljøet og kollektivtrafikken, sier AP-leder Jonas Gahr Støre.

 • Venstre i møte sent fredag

  Venstre sitter sent fredag kveld i gruppemøte, det melder VG . Solberg har gitt regjeringspartiene helgen til å svare på om de godkjenner en endelig skisse til bompengeløsning. Venstre er det eneste partiet som ikke har sagt at de godtar skissen.

 • MDG: Setter byer i umulig situasjon

  MDGs nasjonale talsperson Une Bastholm mener statsminister Erna Solbergs skisse til bompengeløsning overkjører byene. Hun mener Solberg tvinger byene til å fjerne bompenger, som Bastholm omtaler som det viktigste virkemiddelet mot mer biltrafikk.