Valg 2017 - Alt om Stortingsvalget

NRK Meny
Erna Solberg taler
Foto: NRK

Valg 2017

Oppsummert

Statsminister Erna Solbergs sikret gjenvalg og skriver seg inn i Høyres partihistorie. Nå venter vanskelige samtaler på borgerlig side for å danne regjering.

 • Skylder på rødgrønt sprik

  Lederen i LOs største fagforbund, Mette Nord, maner til rødgrønn samling. For stort sprik mellom Ap, Sp og SV var medvirkende til valgnederlaget, sier hun til Klassekampen.

 • Ap vil ikke støtte Thommessen

  Ap vil ikke stemme for at Olemic Thommessen (H) får en ny periode som stortingspresident. – Vi er overrasket over at Høyre velger å fremme Thommessen som kandidat. Arbeiderpartiet vil ikke støtte dette, sier nestleder Hadia Tajik til NTB.

 • Høyre gir Thommessen ny tillit

  Høyres stortingsgruppe har bestemt at Olemic Thommessen er partiets kandidat til vervet som stortingspresident. Thommessen har representert Høyre på Stortinget siden 2001, og vært stortingspresident siden 2013.

 • Mulig årsak til KrF-krise

  KrFs velgergruppe er mer konsentrert på Sørlandet enn tidligere. Det kan ha vært årsaken til det dårlige valgresultatet. Valgforsker Bernt Aardal mener KrF-velgerne presses tilbake til der partiet tradisjonelt har stått sterkest, ifølge Aftenposten.

  Bernt Aardal
  Foto: Ingvild Baltzersen Sund / NRK
Venstre
Erna Solberg møter sin nye stortingsgruppe