NRK Meny
Normal

Erna Solberg: – Har gjort husarbeid og sovet lenge

SMESTAD (NRK) Påtroppende statsminister Erna Solberg (52) sier det er for tidlig å garantere at hun tar med seg alle de fire borgerlige partiene i en ny regjering.

Erna Solberg

BLID ERNA: Erna Solberg smilte da hun kom ut for å møte pressen ved sin bolig på Smestad i Oslo tirsdag morgen. Nå tar hun med seg familien og flytter til statsministerboligen. - Jeg må ha med meg bildene mine, sier hun.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Like før klokken 10.00 tirsdag, tidligere enn først varslet av ektemannen Sindre, kom Erna Solberg ut den blå døra til boligblokken på Oslos vestkant.

Høyres leder sier det er for tidlig å konkludere med om hun tar med seg alle de fire borgerlige partiene i en ny regjering til høsten.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ønsker med fire partier, og at vi skal ta hensyn til alle fire, sier Solberg til NRK, men vil likevel ikke slå fast helt ennå at det blir en ny regjering bestående av Høyre, FrP, Krf og Venstre.

Høyrelederen sier hun har sovet godt, men innrømmer at hun måtte få med seg litt TV da hun kom hjem fra seiersfesten på SAS-hotellet mandag kveld.

Kjenner på ansvaret

Mange ville ha en bit av den påtroppende statsministeren da hun stod opp tirsdag formiddag.

VÅKEN OG KLAR: Erna Solberg (H) er klar for å ta fatt på jobben som ny statsminister i Norge.

– Jeg fikk gjort litt husarbeid i går og satt for lenge oppe og så på valgresultatene. Men jeg sov godt etter det, sier hun med et smil.

– Hvordan er det å være Norges nye statsminister?

– Det føles ansvarsfullt og kjempehyggelig, og jeg har begynt å tenke på de neste skrittene. Vi skal bli enige om en plan om hvordan vi skal snakke sammen, svarer Solberg.

Hun legger ikke skjul på at de siste ukene med valgkamp har tatt på.

– Vi kommer til å bruke tiden på å hente oss inn fysisk etter en lang valgkamp, men også til å legge planer.

Røper ikke strategier

Høyre varsler en ny pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag.

Først fredag på et fellesmøte mellom den nye stortingsgruppa og sentralstyret får høyrelederen sitt mandat for å forhandle med de andre partiene.

Solberg vil foreløpig ikke røpe noe om hvordan Høyre skal sikre sin posisjon regjeringen, men lover at de skal kjempe for å innfri valgløftene om skole, helse og vei.

– Vi skal forhandle, men jeg røper ikke mine forhandlingsstrategier i pressen, sier hun.

– Jeg mener det er mulig å finne løsninger, men tror alle har innsett at de ikke får gjennomslag for hele sitt program.

Erna Solberg

TIL ARBEIDET: Erna Solberg møter pressen utenfor sitt hjem på Smestad i Oslo tirsdag morgen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
Erna Solberg

STJERNA ERNA: Erna Solberg hylles av ungdomspartiet utenfor Chateau Neuf etter den siste store partilederdebatten på NRK fredag før valget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix


Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget