NRK Meny
Normal

– Det går an å finne på noe lurt selv om du ikke har svart bil

SOSIALEN, OSLO SENTRUM (NRK.no): Venstre har sett seg lei på det de mener er en nedstemming av partiets forslag bare fordi det er de som står som avsender.

Trine Skei Grande

Venstre-leder Trine Skei Grande håper at partiets stortingsgruppe blir større etter høstens valg. I dag utgjør hun én av to stortingsrepresentanter for partiet.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

– Jeg synes gode ideer skal verdsettes, uavhengig av om den som har kommet med dem er liten eller stor. Det er ideer som bringer frem politikk, ikke størrelse, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

De siste fire årene har hun utgjort halvparten av Venstres stortingsgruppe, som altså har bestått av to personer.

– Nekter å tro at alt var umulig å støtte

I innspurten på denne stortingsperioden har Venstre fremmet 286 forslag i Stortinget – som alle er blitt nedstemt.

– Ikke alle har vært like gjennomtenkt, men jeg nekter å tro at alle 286 forslagene var umulige å støtte, sier Venstre-lederen.

– Vi må tilbake til der hvor ideene og politikken bestemmer, ikke signaturen til den som fremmer ideene. Det går an å finne på noe lurt selv om du ikke har svart bil, sier hun med klar henvisning til de sorte regjeringsbilene.

Får borgerlig støtte i 40 prosent

Venstre har gjort det klart at de ønsker et regjeringsskifte etter valget i september, og de vil støtte en borgerlig regjering.

Årsaken til det ligger i et regnestykke Venstre nå har utført.

En opptelling Venstre har gjort av partiets representantforslag, viser at de har fått støtte av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti i rundt 40 prosent av forslagene.

– Et nytt flertall på Stortinget gjør derfor at vi tror vi kommer til å få flertall for mange av sakene vi fremmer, sier Grande.

Drømmeregjeringen hennes består av Høyre, KrF og Venstre.

– Jeg tror det er ganske stor sjanse for at det blir en ny regjering, så får folket bestemme om det skal bli en mørkeblå regjering eller en blågrønn regjering. – En mørkeblå regjering vi antakeligvis være ganske lik en rødgrønn regjering, ikke minst på klimaområdet, sier Grande.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Venstre holdt tirsdag pressekonferanse for å summere opp siste halvår. Partiledelsen la blant annet frem en oversikt over saker Venstre har fått gjennomslag for de siste fire årene.

Venstre holdt tirsdag pressekonferanse for å summere opp siste halvår. Partiledelsen la blant annet frem en oversikt over saker Venstre har fått gjennomslag for de siste fire årene.

– Dette må Venstre ha gjennomslag for i ny regjering

Nettopp klimapolitikken er noe Venstre vi kreve å få satt sitt stempel på dersom de havner i regjering.

Vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er blant de fire sakene de sier de må ha gjennomslag for:

  • Øke antallet med doktorgrad og sikre flere karriereveier i skolen.
  • Omfordeling av barnetrygden.
  • Kapitalreform for økt innovasjon og entreprenørskap.
  • Vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget