NRK Meny
Normal

Regjeringsforhandlingene starter på Sundvolden Hotel

Høyre og Fremskrittspartiet innleder regjeringsforhandlinger på Sundvolden Hotel klokken 15 tirsdag ettermiddag.

Sundvolden Hotel

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen skal tirsdag møtes på Sundvolden hotell for å forhandle om en ny regjering etter at samarbeidet med Venstre og KrF ble avklart mandag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mandag kveld endte de såkalte sonderingssamtalene mellom de fire potensielle regjeringspartnerne Høyre, Frp, KrF og Venstre med at de to sentrumspartiene valgte å stå utenfor Erna Solbergs regjering.

Dermed blir det Høyre og Fremskrittspartiet som tar sikte på å danne en regjering og som møtes til regjeringssamtaler senere i dag.

Tirsdag formiddag opplyser Høyre i en pressemelding at forhandlingene vil finne sted på Sundvolden Hotel.

Pressemeldingen oppgir tidspunktet for forhandlingsstart som klokka 15, men understreker at det nøyaktige starttidspunktet for forhandlingene kan bli forskjøvet dersom stortingsmøtet drar ut i tid.

Etter tolv dager med sonderinger ble det mandag klart at Fremskrittspartiet skal inn i regjering for første gang, sammen med Høyre. KrF og Venstre blir ikke med i Erna Solbergs regjering.

De fire borgerlige partiene la mandag kveld en framforhandlet avtale for hvordan de skal samarbeide i Stortinget.

Sundvolden Hotel er et hotell på Sundvollen i Hole kommune i Buskerud. I døgnene etter massedrapene på Utøya ble hotellet brukt som senter for overlevende og pårørende.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «PDF - samarbeidsavtalen» i nytt vindu

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget