– Vi forventer jo en episk Hollywood-tale, spesielt siden SV nok er litt i en bølgedal nå, sier Mathias Nylenna.
P3-programlederen ser for seg gåsehud, grining, euforisk applaus og kanskje et symfoniorkester. Det må til for å reise kjerringa slik han ser det. For det skal ikke spares på virkemidlene da.
– Kanskje litt konfetti, skyter Niklas Baarli inn.
Mathias Nylenna og Niklas Baarli kan til daglig høres i radioprogrammet Verdens Rikeste Land på P3. I programmet tar de opp nyheter, politikk, sport og kultur med et litt skrått blikk.
– Det er et litt vindskeivt nyhetsprogram, er Mathias Nylennas beskrivelse.
– Nyheter drysset med babbel og moro, kaller Niklas Baarli det.
Fredag følger de SVs landsmøte og talen til Audun Lysbakken med fortløpende twittermeldinger som presenteres like ved direktesendingen her på nrk.no.
– Vi tror vi kommer med observasjoner av klær, oppførsel og eventuelle personlige følelsesutbrudd. Ellers vil det generelt være innfallsmetoden. Enn så lenge er vi som SV; spente, nervøse og underdogs, sier de to.
Delta selv i diskusjonen!
Alle kan bidra til diskusjonen som vil utspille seg på nrk.no under landsmøtetalen.
Mens Audun Lysbakken holder sin tale fra klokken 12. 30 fredag sendes det hele direkte som video på NRKs valgsider nrk.no/valg.
Rett ved Lysbakken får så diskusjonen og kommentarene fritt spillerom i en egen boks.
Der vil vi samle kommentarer fra P3-profilene Mathias Nylenna og Niklas Baarli sammen med det siste fra NRKs nyhetsjournalister som er til stede på landsmøtet og det sentrale politikere selv legger ut på Twitter.
For å bidra til diskusjonen tvitrer du, og helt enkelt inkluderer enten @NRKvalg eller #NRKvalg i meldingen.
Da vil Niklas og Mathias få med seg hva som sies, og NRK legger ut meldinger det svares på og andre interessante meldinger på nrk.no/valg.
Vi beklager at det enn så lenge ikke er mulig å delta i diskusjonen uten en twitterkonto. Dette er første landsmøtet i årets valgsesong, og det kan fort bli endringer og forbedringer underveis i de tekniske løsningene.
Vil nå en yngre målgruppe også
Som en del av NRKs samfunnsoppdrag ligger det å fremme demokratiet. Da er valgdekningen veldig viktig.
Statistikk viser at unge i aldersgruppen mellom 20 og 29 år har en valgdeltakelse langt under resten av befolkningen.
Prosjektleder for valgdekningen i NRK Linn Sandberg Skarstein.
Foto: NRK– Det er en utfordring å få de unge til å se at valget også angår dem. Valget betyr prioriteringer for framtida. Da må de unge være med og ikke la andre bestemme for dem, sier prosjektleder Linn Sandberg Skarstein for NRKs valgdekning i 2013.
Hun forteller at man gjerne hadde sett at alle 18 og 20 åringer så valgsendinger og debatter. Samtidig har NRK mange arenaer og flater, og da satser man på å bruke de flatene der den unge aldersgruppen allerede er.
NRK vil dekke stortingsvalget 2013 bredt.
– Hvorfor bruke P3-profiler til å kommentere politiske taler?
– Vi vil nå de unge der de unge er, svarer Skarstein.
Hun er opptatt av å nå de unge, men også ta dem på alvor. For NRK har tro på at alle har et engasjement, både unge og gamle.
– Unge er opptatte av hva som skjer, men da mer på sine egne premisser. Vi skal ikke bare tøyse med valget for å få med de unge. De er også opptatt av substans, men kanskje i andre saker enn de som er eldre, forklarer prosjektlederen.