NRK Meny
Normal

Grande: – Jeg fikk veldig stor støtte i gruppa

STORTINGET (NRK.no): Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun har fått stor og optimistisk støtte fra partiets stortingsgruppe.

Skei Grande ankommer møtet med stortingsgruppa

GODT HUMØR: Trine Skei Grande var i svært godt humør da hun møtte pressen etter møtet med stortingsgruppa.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Like før klokken 19 kom Venstre-lederen ut fra komitérommet i Stortinget hvor hun har hatt møte med partiets nye stortingsgruppe siden klokken 17.

Der har partiledelsen redegjort for regjeringssonderingene og gitt sitt råd til partiet når det gjelder eventuell om partiet bør bli med i en ny regjering eller ikke. Det skjer etter tolv dager med regjeringssonderinger.

– Er veldig fornøyd

På vei ut fra møtet sier Grande at hun nå har full støtte fra sine partifeller.

– Jeg har lagt frem så langt vi har kommet og har fått veldig stor og optimistisk støtte fra gruppa, sier Grande og smiler stort.

– Jeg kommer ikke til å si hva konklusjonen er nå, den får dere vite på pressekonferansen senere i kveld, for det avhenger også av hva de andre partiene kommer frem til.

Venstre-lederen sier at stortingsgruppen var fornøyd med det hun la frem.

– Det jeg har lagt frem, er gruppen veldig fornøyd med, og det håper jeg opinionen også er. Dette er et parti som backer oss, og det gjør godt. Det viser hvor positiv partikultur vi har i Venstre, og det er jeg glad for, sier Grande.

KrF vegg i vegg

Vegg i vegg med der Venstre holdt sitt møte, sitter KrF-ledelsen fortsatt i samtaler med sin stortingsgruppe og sentralstyre, mens partiets fylkesledere er med på telefon.

Det er ventet at KrF ikke vil være ferdige med sitt møte, som begynte klokken 15, før tidligst klokken 20.

Klokken 17 møtte Høyre-ledelsen sin stortingsgruppe i Høyres hus. Det møtet ble avsluttet klokken 18.30, men Høyre-leder Erna Solberg og nestlederne er blitt sittende i et eget møte.

Senere i kveld skal alle partilederne holde en felles pressekonferanse der velgerne trolig får vite det mange har lurt på siden valgnatta 9. september: Hvordan blir Norges nye regjering?

Tidlig mandag ettermiddag ble det kjent at Høyre, Frp, KrF og Venstre er ferdig med sonderingene. De nærmeste dagene vil partiene som velger å gå i regjering starte de formelle forhandlingene om en felles erklæring og plattform.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget