Solberg fikk nøkkelen til Statsministerens kontor

– Du kommer til å stå i historiebøkene som en av de store statsministerne i Norge, sa Erna Solberg da hun overtok nøkkelen til statsministerkontoret fra Jens Stoltenberg.

Statsminister Erna Solberg sier at Jens Stoltenberg kommer til å stå i historiebøkene som en av de store statsministerene i Norge. De fleste nordmenn er nok enige i at Norge er bedre å leve i nå, enn for åtte år siden, sa Solberg til Stoltenberg.

Ernas avskjedstale til Jens Stoltenberg

Overrekkelsen var preget av verdighet og gjensidig respekt da Jens Stoltenberg ga fra seg nøkkelen klokken 13 i dag.

Solberg og Stoltenberg utvekslet gode attester med hverandre, men Solberg sa hun har som ambisjon å bli sittende i hele denne stortingsperioden, selv om Stoltenberg sier han er klar til å ta over når som helst.

Solberg roste Jens Stoltenberg for måten han taklet terrorangrepet 22. juli 2011, og ha at han kommer til å bli stående som en av de store statsministerne i Norge i historiebøkene.

– Du leverer fra deg et samfunn som for de aller fleste i Norge oppleves som bedre enn det du overtok, sa hun.

Solberg sa også at det første regjeringen skal gjøre nå er å lage ferdig regjeringserklæringen.

– Og så skal jeg sørge for at regjeringen samler seg om det som skal stå i den, sa hun.

Samtidig med at Solberg overtok nøkkelen fra Stoltenberg, kunne de andre regjeringsmedlemmene motta nøklene til de ulike departementene.

Jens Stoltenberg roste norges nye statsminister Erna Solberg da hun overtok kontoret hans.

Jens Stoltenberg ønsket Erna Solberg velkommen til Statsministerens kontor.

Jensen tar over med ærefrykt

I Finansdepartementet tok Sigbjørn Johnsen imot sin arvtaker Siv Jensen.

– Velgerne har talt og de har sagt at de vil ha ny regjering, og da er det vanlig god norsk kutyme å ta imot den nye statsråden. Så får den videre historien vise hva som skjer, sier Johnsen med et smil. Men det er også et visst vemod når han forlater kontoret i det gamle granittbygget, trolig for siste gang som finansminister.

– Det er jo vemodig, dette er mennesker jeg har jobbet sammen med i mange år. Men vemodet går over i glede over å ha fått jobbe her i alle disse årene, sa han ifølge NTB.

Siv Jensen sier det en ære å ta over etter Sigbjørn Johnsen. Det første hun skal konsentrere seg om er statsbudsjettet.

– Jeg har som hovedmål å forvalte skattebetalernes penger på en god måte, sier Jensen.

Listhaug: skal skape optimisme

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sa hun ønsker å være like blid som Trygve Slagsvold Vedum da hun overtok over nøkkelen til Landbruksdepartement.

– Jeg vil videreføre jordbruksavtalen, og gjøre alt jeg kan for et godt samarbeid med næringen og sørge for optimisme, sa Listhaug.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget