Hopp til innhold

– Senterpartiet må tenke nytt

Representanter for Senterpartiet møttes i NRK Aktuelt for å snakke om takhøyden i partiet og retningen fremover etter at ungdomsleder Sandra Borch varslet sin avgang i dag fordi hun mener det ikke er lov å tenke nytt i partiet.

Senterpartiet diskuterer Sandra Borchs plutselige avgang som leder av Senterungdommen.

Senterpartiet i NRK Aktuelt

Borch skriver til sentralstyret i Senterungdommen at partiets ledelse reagerte på at hun tok til orde for en høyre- dreining i Senterpartiets politikk.

– Jeg er ikke enig med Sandra Borch i at det er en redsel for høyredreining i partiets ledelse, sier ordfører i Stjørdal Ivar Vigdenes fra Senterpartiet til Aktuelt.

Vigdenes tror det Borch har gitt uttrykk for kan forstås som en frustrasjon over manglende kriseforståelse i partiet.

– Men i etterkant av valget har det sunket inn en forståelse av at utviklingen med fallende oppslutning må snus, sier Vigdenes og legger til:

– Vi trenger en ideologisk debatt om hvor Senterpartiet står og hvor vi vil hen.

– Må tenke nytt

– Valgresultatet på 5,5 prosent betyr manglende tillit, og jeg er enig med Sandra Borch i at dette resultatet må føre til større ettertanke og mer nytenkning, sier stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen.

– En må erkjenne at det er en god del ting som ikke er blitt gjort godt nok, sier Lundteigen.

Statssekretær Erik Lahnstein fra Senterpartiet mener det er viktig for et parti å hele tiden presse seg selv for å utvikle ny politikk.

– Jeg opplever at Sandra Borch har forsøkt det, og skulle ønske det var enda flere som jobbet frem nye politiske løsninger sier Lahnstein.

Lahnstein etterlyser flere ideer og legger til at han håper og tror det er rom for dette i partiet.

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.