NRK Meny
Normal

Erna fikk vite om korrupsjonssaken torsdag i forrige uke

Høyre-leder og påtroppende statsminister Erna Solberg har visst om korrupsjonssaken i Bergen siden torsdag i forrige uke. I dag valgte Høyre å gå ut med navnet på den siktede.

- Fikk høre om korrupsjonssaken torsdag

- Fikk høre om korrupsjonssaken torsdag

Jan Sverre Stray - H

Bystyrerepresentant for Høyre i Bergen, Jan Sverre Stray (59), er varetektsfengslet i fire uker etter mistanke om grov korrupsjon.

Foto: Rolf Hordnes
Trude Drevland

Ordfører i Bergen, Trude Drevland, valgte i dag å gå ut med navnet på den siktede, av hensyn til de andre bystyrerepresentantene.

Foto: Bergen kommune

Bystyrerepresentant for Høyre i Bergen, Jan Sverre Stray (59), ble tirsdag i forrige uke pågrepet og siktet for grov korrupsjon, sammen med to forretningsmenn fra Åsane. Stray ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Alle de siktede nekter straffskyld.

– Jeg fikk en beskjed i forrige uke - jeg husker ikke nøyaktig hvilken dag, men jeg tror det var torsdag, om at det var en korrupsjonssak under oppseiling i Bergen. Men jeg fikk ikke noen detaljer om saken, og vi var enige om at det var Bergen som måtte håndtere det.

– Gjorde du noe med det?

– Jeg har svart på det; jeg fikk en orientering, sier Solberg.

Ga politiet navnet på varsleren

I en epost til VG skriver Erna Solberg at hun ikke har snakket med byrådsleder Monica Mæland om denne saken.

VG skriver i dag at det var byrådsleder Monica Mæland og kommunaldirektør Robert Rastad som fikk tips om en mulig korrupsjonssak. I stedet for å gjøre undersøkelser selv for å finne ut hvem dette dreide seg om, ringte de politiet og ga dem navnet til varsleren.

«Saken virker godt håndtert av ledelsen i Bergen kommune. Korrupsjon er alvorlig, men nå er dette en politisak og det er politiet som nå må finne ut om det har foregått korrupsjon», skriver Solberg.

«Monica Mæland gjorde det eneste riktige når hun gikk til politiet med korrupsjonsryktene hun ble gjort oppmerksom på», skriver Solberg til VG.

– Varm, sympatisk og hyggelig

Ordfører i Bergen, Trude Drevland, valgte i dag å gå ut med navnet på den siktede, av hensyn til de andre bystyrerepresentantene.

– Det er vanskelig. Jeg kjenner Stray som en varm, sympatisk og hyggelig mann. Skulle dette med korrupsjon stemme, er det svært alvorlig og bekymringsfullt, sa Drevland til pressen etter gruppeledermøtet.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget