Se Jan Bøhlers elleville Groruddal-rock

Ap-politikeren lover at han ikke setter rocken over politikken, men valgte å ta musikalsk til motmæle da han fikk nok av kritikken mot hjemstedet.

I singlet og med stil som en god gammeldags 80-tallsrocker synger Jan Bøhler ut mot de som kritiserer Groruddalen i en helt fersk musikkvideo på nettstedet YouTube.

Du er bra, samme hva, det skal du ha, vet du hva.

Du er vill, men så snill, og litt til, ikke dill.

Du er hel, ikke trell, ikke kvel din store sjel.

Jan Bøhler

Med Groruddalen «by night» i bakgrunnen synger han ut sin kjærlighet til hjemstedet.

Stedet der Bøhler har vokst opp og bodd hele livet havner ofte i søkelyset når det er snakk om kriminalitet og sosiale problemer.

Men det er ikke hverdagen, slik stortingsrepresentanten kjenner den.

Ikke et politisk stunt

Jan Bøhler

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo, Jan Bøhler.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Bøhler lover at sangen og musikkvideoen, som ha la ut sammen med kamerat Rune Madsen, ikke er et partipolitisk prosjekt.

– Vi er noen kompiser som liker å drive med musikk. Vi har vokst opp og bor i her, og vil gjerne heie litt på Groruddalen, sier han.

– Dette er for å skape liv og positiv stemning.

Mange reaksjoner

Så langt er videoen delt over 5000 ganger på nettstedet YouTube, der den ble lagt ut mandag kveld.

– Vi hadde ikke fortalt noe til noen om dette, så det er utrolig hvordan sosaile medier sprer det, sier Bøhler.

Under videoen kan man lese kommentarer som «Dette er gamechangeren de rødgrønne trenger» og «Haha :D Jan Bøhler for president! :D».

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og folk er veldig positive, selv om de ikke ante på partikontoret at jeg drev med dette, forteller Bøhler.

Forlater ikke politikken

I sin gryende musikk-karriære er Bøhler så langt booket inn på Granittrock, en gratisfestival som blir arrangert i Groruddalen til helgen.

Og selv om han lover å ikke prioritere rocken over politikken, utelukker han heller ikke det kan bli flere spillejobber.

Finn-Ulrik Berntsen

Musikkprodusent i P1, Finn-Ulrik Berntsen.

Foto: NRK

Musikkprodusent i P1, Finn-Ulrik Berntsen, syntes heller ikke Bøhler bør forlate politikken til fordel for en rocke- karriere.

– Jan Bøhler sin låt med tilhørende video kan ikke vurderes som et forsøk på å skape stor og varig musikk. Dette er helt tydelig musikk skapt av amatører, men Jan Bøhler og venner har tydelig hatt det morsomt mens de laget dette, og Bøhler sin kjærlighet til Groruddalen kommer tydelig frem.

– Det mest imponerende med dette prosjektet er Bøhler sine muskler som får spille fritt i sort singlet, sier musikkprodusenten.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget