Se hele intervjuet Erna avbrøt

Mandag ettermiddag valgte Erna Solberg å avslutte et intervju med NRK Dagsrevyen om formuesskatten. I ettertid hevder Høyre-lederen på Twitter at hun ble råklippet og at svar er fjernet. NRK publiserer nå intervjuet i sin helhet.

Solberg avbryter intervju om formuesskatt

Erna Solberg avbryter Dagsrevyens intervju om formuesskatt, som ble gjort per telefon til Arendal. Nå kan du se intervjuet i sin helhet.

NRK.no og NRK Dagsrevyen fortalte mandag om en ny studie gjort av to mastergradsstudenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) som konkluderer med at norske bedrifter ikke lider under formuesskatten.

Høyre-leder Erna Solberg mener studien ikke er representativ og at NRK har klippet bort sentrale deler av intervjuet på TV, der hun forklarer hvorfor hun mener formuesskatten må bort til tross for funnene.

Avbrøt intervju

Mens reporteren stiller Solberg spørsmål over telefon, sier Høyre-lederen at lyden er dårlig, og at hun har sagt det hun har å si. Deretter tar hun av seg ørepluggene, legger fra seg mikrofonen og forlater intervjuet.

Dette har skapt reaksjoner på Twitter. «Sur @erna_solberg avbryter godt oppfølgingsspørsmål fra @nrk om formuesskatt: Elendig håndtering, og overraskende fra en så erfaren partileder», tvitrer Aftenpostens kommentator Thomas Boe Hornburg.

«Rå klipping»

«Rå klipping» og «svarene før fjernet», hevder Solberg på Twitter. «Du klippet vekk svarene som kom først», skriver hun til Dagsrevyens reporter.

Hun oppfordrer deretter sine Twitter-følgere til å lese nettsaken på NRK.no

Deretter oppfordrer hun NRK til å legge ut hele intervjuet, noe NRK nå har gjort.

Stoltenberg gleder seg

Klokken 21:30 starter valgkampens første store partilederdebatt på NRK1. Det er ikke utenkelig at formuesskatt også kan bli et hett tema der.

«Ser frem til kveldens partilederdebatt på NRK, håper vi får diskutere formuesskatt og rettferdig fordeling», skriver statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Twitter.

NRK lader opp med debattvorspiel med Verdens rikeste land fra kl 21:10.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget