Høyre frir til mattelærerne

Høyre lover å bruke to milliarder kroner på å gi 10.000 mattelærere videreutdanning dersom de kommer i regjering.

Tavle matematikk pytagoras

LAVT NIVÅ: Eksamensresultatene viser at norske elever sliter med mattekunnskapene. Høyres løsning er bedre videreutdanning til mattelærerne.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Grunnen til at vi prioriterer dette er at vi stiller høye krav til nye og eksisterende lærere om at de har god faglig kompetanse, sier Erna Solberg (H) i en pressemelding.

Svake matteresultater

Den foreløpige eksamenensstatistikken for grunnskolen viser at snittkarakteren for matematikk er 3,1. For videregående skole ligger snittet på mellom 2,7 og 3,4.

For å høyne mattematikknivået til norske elever vil Høyre sende flere mattelærere på etterutdanning. Målet er at 10.000 mattelærere i grunnskolen skal få tilbud om faglig påfyll i løpet av fem år.

Høyre-leder Erna Solberg

SKOLE: Erna Solberg og Høyre ønsker å profilere seg som skolepartiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Partiet viser blant annet til en rapport utarbeidet for Utdanningsdirektoratet der det kommer fram at behovet for videreutdanning er størst i matematikk.

45 prosent av mattelærerne i grunnskolen mener de trenger videreutdanning i faget for å bli bedre lærere.

Høyre gir kommunene store oppgaver

Høyre sier i dag at de vil pålegge alle kommuner å kartlegge kompetansen til lærerne sine. Deretter må de sette en tidsfrist for når kvaliteten og kompetansen skal bli bedre.

I tillegg vil de endre dagens statlige støtteordning for videreutdanning.

– Denne ordningen må bli mer praktisk for kommunene, særlig når det gjelder valg av studiested, slik at flere kan ta den i bruk, sier Solberg i pressemeldingen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.