Sandberg: – Håper å bli ferdig denne uka

SUNDVOLDEN (NRK.no) Frp-nestleder Per Sandberg håper Høyre og Frp blir ferdige med regjeringsforhandlingene i løpet av uka. – Ingen har blitt røde i toppen ennå, sier han.

Sandberg: – Alvorlig, men god steming

VIDEO: – Alvorlig, men god stemning, sier Per Sandberg onsdag ettermiddag.

Etter tolv dager med sonderinger sa KrF og Venstre takk for seg. Nå er det bare Høyre og Frp igjen.

– Vi tar sikte på å sitte sammen ut denne uka her så får vi se, sier Sandberg når han møter pressen i en pause i forhandlingene på Sundvolden hotell i Hole kommune.

Blir dere sittende ei helga?

– Vi får se. Håpet er at vi blir ferdig i løpet av uka, sier han.

– Alvor, men god tone

Tirsdag ettermiddag møttes delegasjonene fra Høyre og Frp til dag én med forhandlinger.

De to partiene skal bli enige om en felles regjeringsplattform som legger grunnlaget for styringen av Norge de neste fire årene.

Ifølge Sandberg er stemningen god rundt forhandlingsbordet.

– Det er masse alvor, men god tone. Det er ingen som har blitt røde i toppen ennå, sier han og smiler.

Fra Høyre stiller partileder Erna Solberg, nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie, samt generalsekretær Lars Arne Ryssdal. Fra Frp møter partileder Siv Jensen, nestlederne Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg og generalsekretær Finn Egil Holm.

Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes og Frps informasjonsleder Ole Berget følger også samtalene tett.

I tillegg får de hjelp og råd fra egne fagpolitikere. Onsdag har blant annet Høyre-politiker Ine Eriksen Søreide, som ledet utenrikskomiteen sist stortingsperiode, besøkt forhandlerne på Sundvolden. Høyres næringspolitisk talsmann Svein Flåtten har også vært til stede.

Krevende forhandlinger

I går ville verken Erna Solberg eller Siv Jensen si noe om når de regner med at forhandlingene er over. Men 14. oktober legges statsbudsjettet fram, og da er det ventet at Erna Solberg vil ha sin regjeringskabal klar.

Men allerede under forhandlingenes første dag holdt de på til sent på kvelden. Etter det NRK forstår jobbet delegasjonene fra Høyre og Frp til 23-tiden tirsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Sundvolden hotell i mørket

HARDT ARBEID: Etter tolv dager med sonderinger bar det rett til reelle forhandlinger for Høyre og Frp. Tirsdag tok de kvelden til hjelp.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Mandag ble det kjent at Høyre og KrF har inngått en forpliktende samarbeidsavtale med KrF og Venstre. Denne danner grunnlaget for forhandlingene som pågår nå.

Men mye jobb gjenstår.

Mens samarbeidsavtalen er på elleve sider, blir regjeringserklæringen atskillig lengre. Høyre og Frp må bli enige om hver eneste formulering, hvert eneste punktum og komma.

– Det går framover. Det er god stemning. Tonen er god, og vi har senka skuldre, sier Sandberg.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «PDF - samarbeidsavtalen» i nytt vindu

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget