Solberg valgte selv baksiden

Erna Solberg vil at den nye regjeringen skal feires av flest mulig. Derfor velger hun å vise fram sine statsråder på baksiden av Slottet.

slottsplassen byggearbeid

FINPUSS: Slik så det ut på Slottsplassen i sommer. Området er mer ryddet nå, men er ennå ikke åpnet for publikum.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Klokken 09 skal Høyre-leder Erna Solberg møte Kongen for å presentere navnene på statsrådene.

Les også: Her er alle lekkasjene så langt

Hilser folket på baksiden

Men der tidligere statsråder har offentliggjort navnene på Slottsplassen, skal Solberg lese opp listen over statsråder i Vandrehallen på Stortinget.

erna solberg vandrehallen

STORTINGET: Erna Solberg holdt pressekonferanse i Vandrehallen mandag. Onsdag er hun tilbake for å presentere sin regjering.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Slottsplassen er under renovering og åpner først for publikum 24. oktober, men Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen får likevel lov til å presentere sine statsråder for fotografene utenfor Slottet.

Når de skal møte folket velger de imidlertid gå ut baksiden i Dronningparken.

– Hun kunne gått ut på fremsiden, men valgte selv å gjøre det på baksiden der det vil bli adgang for flere som ønsker å hilse på den nye regjeringen, sier kommunikasjonsrådgiver og trolig påtroppende statssekretær ved SMK, Sigbjørn Aanes, til NRK.

Erna Solberg skal ha vært tydelig på at hun ønsker å treffe folket denne dagen, blant annet er det ventet flere bergensere til hovedstaden som ønsker å hilse på den første bergenske statsministeren på 80 år. Hun vil ikke risikere at noen festglade bergensere har dratt helt fra vestlandshovedstaden uten å få treffe henne.

Fra rødgrønt til blått på slaget 12

Men før hun kan hilse på sine venner fra vest, skal hun altså lese opp navnene på statsrådene i Vandrehallen klokken ti. Samtidig blir den rødgrønne regjeringens avskjedssøknad innvilget i ekstraordinært statsråd. Avskjeden gjelder fra klokken 12, da møter Solberg Kongen for utnevnelsen av sin regjering.

Etter at den blå regjeringen har fått blomster og gitt intervjuer i Dronningparken, bærer det videre nøkkeloverrekkelser i departementene.

Den første skjer ved Statsministerens kontor rundt klokken 13.15.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget