– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

Sanner: – Har sommerfugler i magen

De fleste nye statsrådene ble nok ringt opp av Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp), men kommende kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ble tilbudt jobben gjennom tradisjonelle metoder.

– I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg for å snakke gjennom de utfordringene som ligger i den sektoren. Så sa jeg, ja, forteller Sanner til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Han innrømmer også at han er spent på den nye jobben.

– Jeg har sommerfugler i magen, men føler meg godt forberedt. Jeg har reiste Norge på kryss og tvers og kjenner landet godt. Jeg håper å ta med noen av erfaringene jeg har – blant annet å lytte før man beslutter, sier Sanner..

I videoene under kan du se reaksjonene til de øvrige statsrådene i den nye regjeringen.

– Styrken for Norge er at det er bred enighet om hovedlinjene i vår utenrikspolitikk, og de vil jeg gjøre alt jeg kan for å videreføre, sier påtroppende utenriksminister Børge Brende til NRK. Han understreker at forholdet til Kina er av stor viktighet.

Utenriksminister Børge Brende: – Forholdet til Kina er viktig.

– Jeg kjenner ansvaret på skuldrene mine og sommerfuglene i magen, sier Torbjørn Røe Isaksen om sin nye jobb som kunnskapsminister i Norge.

Norges yngste statsråd Torbjørn Røe Isaksen blir kunnskapsminister: – Kjenner ansvaret på mine skuldre.

Sylvi Listhaug fra Ørskog ble onsdag utnevnt til landbruksminister i den nye Solberg-regjeringen.

Sylvi Listhaug har sine røtter på landet og ser fram til å bli landbruksminister.

– Det er en følelse av ydmykhet og stolthet, og det tok ikke lang tid å svare på det spørsmålet. Det er en stor ære, og en utrolig stor og spennende oppgave som jeg virkelig ser frem til å starte på, sier påtroppende justisminister Anders Anundsen.

Anders Anundsen innrømmer at det ikke tok lang tid før han bestemte seg for å si ja til å bli justisminister.

Ine Eriksen Søreide (H) er beæret over å ha blitt spurt om å bli statsråd i Forsvarsdepartementet.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide går til jobben som forsvarsminister med stor ydmykhet.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget