Hopp til innhold

Zuckerberg innrømmer feil

Facebooksjef Mark Zuckerberg skriver at Facebook begikk feil i Cambridge Analytica-skandalen.

Mark Zuckerberg

Facebooksjef Mark Zuckerberg innrømmer feil.

Foto: Josh Edelson / AFP

I en facebookoppdatering skriver Zuckerberg at Facebook har et ansvar for å beskytte data, og at de ikke fortjener å gjøre dette arbeidet dersom de ikke klarer det.

– Jeg har arbeidet med å forstå hvordan dette har skjedd og hvordan vi skal forhindre at det skjer igjen. De gode nyhetene er at vi allerede har innført de viktigste tiltakene for å hindre dette fra å skje igjen i dag, skriver han samtidig som han erkjenner at de også har gjort feil.

– Det er mer å gjøre

Det var i helgen det ble kjent at privat informasjon fra 50 millioner Facebook-brukere skal ha blitt brukt av analyseselskapet Cambridge Analytica uten samtykke. Informasjonen skal ha blitt brukt til å lage algoritmer som kan målrette politisk reklame mot amerikanske velgere.

– Det er mer å gjøre og nå må vi gjøre det, skriver Zuckerberg videre i sin facebookoppdatering onsdag kveld norsk tid.

Zuckerberg viser til at de allerede i 2014 startet arbeidet med å forhindre aktører fra å få tak i folks informasjon. Men han viser til flere ting Facebook nå vil gjøre:

– For det første vil vi undersøke alle applikasjoner som hadde tilgang til store mengder informasjon før vi endret plattformen dramatisk for å redusere datatilgang i 2014, skriver han og understreker at de vil reagere overfor dem som ikke tillater dette.

Selskapet Cambridge Analytica skal ha hentet inn informasjon ved at Facebook-brukere tok en test i en app som kalles «thisisyourdigitallife». Appen samlet i tillegg informasjon fra Facebook-vennene til de som tok denne testen. Den tidligere direktøren i Cambridge Analytica, Alexander Nix, har nektet for at selskapet har brukt privat informasjon fra Facebook. Han ble suspendert fra sin stilling i selskapet i går.

Iverksetter flere tiltak

For det andre skriver Zuckerberg at Facebook vil legge ytterligere restriksjoner på tilgangen til data fremover for å forhindre misbruk. For eksempel vil Facebook fjerne tilgangen til dataene om en applikasjon ikke har vært i bruk de siste tre månedene.

– For det tredje vil vi være sikre på at dere forstår hvem dere tillater at får tilgang til deres data, skriver han og varsler flere nyheter i de neste dagene og månedene som kommer.

Zuckerberg mener disse tiltakene, sammen med det som allerede ble gjort i 2014, vil være nødvendige for å sikre plattformen.

– Jeg startet Facebook og jeg er ansvarlig for hva som skjer på vår plattform, skriver han og presiserer at han tar dette meget alvorlig og vil lære av denne erfaringen for å gjøre Facebook sikrere i fremtiden.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minst 13 døde i nattklubbrann i Spania

Spanske myndigheter sier at dødstallet kan stige.