Youtube fjernet mulig gissel-video

Flere videoklipp som skal vise gisler inne på Lindt Café, ble lagt ut på Youtube, men siden fjernet. I videoene fremfører personer krav fra gisseltakeren.

Gisler holder opp flagg med den muslimske trosbekjennelsen

HOLDES FANGET: Et ukjent antall gisler er blitt holdt fanget i mange timer på en kafé i Sydney.

Foto: CHANNEL SEVEN / Afp

Gisseldramaet i Sydney pågår fremdeles og et ukjent antall personer holdes innesperret på en kafé. Flere australske medier har meldt om at gisler har tatt kontakt med dem og fremført krav fra gisseltakeren.

Det er fra tidligere kjent at mannen har kommet med krav om å få levert et IS-flagg og å få ha en direkte samtale med statsminister Tony Abbott.

Flere melder også om at de har fått tilsendt videoer som viser gislene som fremfører krav fra gisseltakeren. Politiet har bedt om at disse videoene ikke publiseres.

Ikke bekreftet

Mandag ettermiddag ble det lagt ut minst fire videoer på Youtube, som skal vise gisler som fremfører kravene fra gisseltakeren. Kort tid etterpå ble videoene fjernet fra nettsiden.

Australsk politi har ikke bekreftet at videoene er ekte, men har sagt at de er klar over at det legges ut videoer på sosiale medier, og at de følger med på dette.

Et av gislene i videoen har på seg klær som likner de som er sett på flere bilder som er tatt fra situasjonen gjennom dagen. I videoene gjentar forskjellige kvinner kravene fra gisseltakeren. I bakgrunnen kan man se et flagg som ligner flagget som ble holdt frem i vinduet på kafeen tidligere i dag.

Bombetrusler

Politiet har ikke gått ut med hvor mange gisler som befinner seg inne på kafeen, men sagt at det skal dreie seg om færre enn tretti. En journalist i Channel 7, som har kontorer like over veien for kafeen, melder at det skal være snakk om 15 gisler.

Fem personer har kommet seg ut fra kafeen, men det er ikke kjent om de har lykke si å rømme eller om de ble sluppet fri fra kafeen.

I tillegg til kravene som gisseltakeren har kommet med, skal han også ha meddelt at det er plassert ut fire bomber ulike steder i Sydney. To av disse skal ifølge gisler, befinne seg inne på kafeen.

Flere gisler har rømt
Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt