OJ Simpson Knife O.J. Simpson

O.J. Simpson er løslatt på prøve etter ni år i fengsel.

Foto: Ethan Miller / Ap

O.J. Simpson: Hans livs løp

Han løp seg inn i amerikanernes hjerter, så løp han seg ut av dem. Nå er O.J. Simpson på ny en fri mann, og spørsmålet er om han har flere løp igjen i seg.

Han likte ikke at planen ble endret i siste øyeblikk. Avtalen på forhånd var at de skulle spille et langt pasningsspill på en av wide receiverne, men hans quarterback Toby Page hadde sett noe han ikke likte. Nå skulle han få ballen og løpe med den.

Ikke at det var noe han var uvant med. Han var en av de beste, om ikke den beste, på akkurat dét. Men han hadde prøvd seg på to løp tidligere i forsøket uten noe særlig resultat. Han var sliten nå. Det var deres tredje forsøk og de trengte sju yards for å få en first down – en ny sjanse for å angripe – ellers måtte de «punte» ballen. Gi den fra seg rett og slett.

Han håpet å kunne hvile seg på dette tidspunktet hvor man vanligvis spilte et langt pasningsspill.

«En fryktelig ide, Toby», tenkte han idet han mottok ballen fra quarterbacken og styrtet mot midten. Rett mot motstandernes forsvarslinje. En blokk fra en lagkamerat banet vei for ham og han svingte til venstre mot sidelinjen mens motstanderne kastet seg etter føttene hans. Men han var for rask, og de lå der hjelpeløse i støvet han hadde etterlatt seg.

Mens han sprang langs sidelinjen så han sjansen sin innover i banen igjen og svingte skarpt mot høyre. Mens han løp på tvers, en omvei på veien mot det endelige målet, spilte det ingen rolle at hans bane mot dødlinjen var så mye lengre enn motstandernes. Han var for rask, i en helt annen liga. De hadde ikke mulighet til å henge med. Han hadde passert 64 yards fra han mottok ballen til han hadde løpt inn i motstanderens målsone. Touchdown.

Slik skapes en ekte amerikansk helt.

Simpson dives for first down

Simpson (med ballen) i farta under College-karrieren.

Foto: Ap

«En ekte og elsket superhelt»

Kampen mellom O.J. Simpsons University of Southern California og University of California, Los Angeles i november 1967 regnes som en av de beste college-kampene i historien. Simpsons matchvinnende touchdown ti minutter før slutt er ansett som et av de beste løpene noensinne. Et løp som i ettertid simpelthen var kjent som «the run».

- Hvis du var fan av amerikansk fotball sent på 60-tallet og noen sa til deg husker du «the run?», det var bare et «the run». Det skilte O.J. fra alle de andre, sa CNN-analytiker Jeffrey Toobin, som har skrevet en bok om Simpson, til Detroit Free Press i fjor.

Løpet markerte et vendepunkt i Simpsons liv og hans karriere. De 64 yardene, eller 58,5 meterne, han la bak seg på de drøye ti sekundene han løp gjorde ham til en stjerne. Simpsons navn var på alles lepper i USA, og «The Juice», som han ble kalt, skulle bli en av de mest populære og elskede kjendisene i landet.

Kjendisbladet People kalte O.J. Simpson «den første svarte idrettsutøveren som ble en ekte og elsket superstjerne». Og «the run» startet det hele.

Et utvilsomt magisk øyeblikk i Simpsons liv, men et liv består av mange øyeblikk. Og dette er som du sikkert allerede vet, ikke historien om en helt.

1984 Summer Olympics

Simpson var en populær mann i USA før rettssaken. Her med OL-ilden før OL i Los Angeles i 1984.

Foto: Ap

«The run» får en ny betydning

Nesten 27 år senere, den 17. juni 1994, løper O.J. Simpson igjen. Denne gangen fra noe og ikke mot mållinjen og en ny touchdown. «The run» får plutselig en helt ny betydning hos amerikanerne.

– La politiet vite, la dem alle vite, at jeg ikke rømte, sier han til detektiv Tom Lange i Los Angeles-politiet over telefonen.

Simpson sitter i baksetet på en hvit Ford Bronco som tilhører hans bestekompis Al Cowlings. De to har vokst opp sammen i samme nabolag, spilt sammen på college og på to NFL-lag. Cowlings sitter bak rattet og kjører bilen nordover på motorvei 405 i det sørlige California.

De holder en fart på 55 kilometer i timen. Bak dem følger nesten 20 politibiler, i luften over dem er det ni nyhetshelikoptre, og foran TV-skjermene sitter 95 millioner amerikanere klistret og følger spent med.

Da den første av politibilene hadde nærmet seg og kjørt opp på siden av dem, ropte Cowlings at Simpson har en pistol plassert mot sitt eget hode. Han er redd for at kompisen skal ta sitt eget liv.

OJ Simpson 10 Things To Know

Interessen for O.J. Simpson var så stor at TV-sendingen av NBA-finalen i basketball mellom Houston Rockets og New York Knicks ble avbrutt for å vise Simpsons biljakt.

Foto: Joseph R. Villarin / Ap

– Jeg har hatt et fantastisk liv

Fem dager har gått siden Simpsons kone Nicole og hennes venn Ron Goldman ble funnet drept. Simpson hadde fått beskjed om å overgi seg selv til politiet innen klokka elleve denne dagen. Han var deres hovedmistenkte.

Over tusen journalister sto utenfor politistasjonen og ventet, men Simpson kom aldri. På en pressekonferanse klokken 17 leste hans venn Robert Kardashian opp et brev som Simpson hadde skrevet. Det var en hilsen til 24 venner. Der benektet han at han hadde noe med drapene å gjøre.

– Ikke syns synd på meg. Jeg har hatt et fantastisk liv, skriver han til vennene i det som tolkes som et selvmordsbrev.

Kort tid senere blir Simpson observert i den hvite Forden, og innen klokken 18.45 er politiet i hælene på ham.

Da Cowlings stanset i oppkjørselen til Simpsons hjem sto politiet og ventet. Solen var på vei ned. Da mørket hadde falt var Simpson fortsatt i bilen – politiet nærmet seg ikke.

– Jeg er den eneste som fortjener å bli skadet. Jeg skal dra med Nicole, hadde han også sagt i telefonen til detektiv Lange på telefon tidligere, og nå ønsket politiet å unngå en voldelig slutt på biljakten.

Like før klokken 21 kom Simpson ut av bilen. Med familiebilder i hendene kollapset han i armene på politibetjentene som kom mot ham.

Han sa han ikke skulle rømme, men i bilen fant politiet hans pass, klesskift, løsskjegg, klebe til å feste det på, kvitteringer fra en skjønnhetssalong og en pistol. I lommene på Cowlings fant de rundt 9.000 dollar i kontanter.

Den beste

– Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne være en normal person igjen – å spille fotball uten å dele livet mitt med offentligheten.

I 1968, året etter den berømte kampen, holder O.J. Simpson en takketale. Han har nettopp blitt tildelt Heisman-trofeet. Det er den høyeste utmerkelsen en fotballspiller på college-nivå kan få, og var beviset på at Simpson hadde vært den beste spilleren det siste året.

Det var ikke bare på grunn av det sensasjonelle løpet året før at han ble belønnet med utmerkelsen. Simpson hadde de to siste årene vært dominerende på college-nivå og var spilleren i USA med flest såkalte «rushing yards», det vil si distanse løpt med ballen i hendene, i både 1967 og 1968. Det siste året scoret han også 23 touchdowns.

O.J. Simpson

Simpson under tildelingen av Heisman-trofeet i 1968.

Foto: Anonymous / Ap

Hans stjerne hadde steget enda høyere, og profflagene fra de profesjonelle amerikanske fotballigaene AFL og NFL (de to ble i 1970 slått sammen til en liga under navnet NFL) svermet rundt den unge running backen. Alle ville ha ham nå som han skulle ta steget ut i den mest populære sportsligaen i hele USA. En sterk kontrast til livet hans for bare noen år siden.

Gjengmedlem

Orenthal James Simpson ble født den 9. juli 1947 i San Francisco, og det var ingenting ved oppveksten hans som tilsa at han skulle bli en av de mest populære og elskede kjendisene i USA. Han vokste opp i en sosialbolig i arbeiderklassestrøket Potrero Hill og ble oppdratt av sin mor Eunice etter at hun og faren ble separert da O.J. var fem år.

Han snakket sjeldent om sin far. I den Oscar-vinnende dokumentaren «O.J.: Made in America» kommer det frem at Simpsons far var homofil og en kjent dragqueen i San Francisco.

– Jeg var forbitret over hans fravær. Spesielt da jeg ble tenåring og forsøkte å finne ut hvem jeg var, sa han i et intervju med Parents magazine i 1977, som ble gjengitt i The New York Times.

Det var som tenåring at han ble med i en gjeng kalt «Persian Warriors», og ble pågrepet flere ganger. Hans første kone, som han var sammen med da, beskrev ham i et intervju med People, som en «fryktelig person på den tiden».

Etter Simpsons tredje pågripelse arrangerte en barnearbeider et møte mellom ham og hans idol, baseball-legenden Willie Mays for å forsøke å få ham på bedre tanker.

– Den dagen med Mays fikk meg til å innse at min drøm var mulig, sa Simpson om møtet.

Verdens best betalte idrettsutøver

O.J. Simpson

I 1969 ble Simpson valgt av Buffalo Sabres som første valg. De hadde rett til å velge først, og Simpson var i utgangspunktet ikke så begeistret for å reise til kalde Buffalo.

Foto: Ap

I 1969 var Simpson den mest ettertraktede spilleren som ble tilgjengelig for spill i NFL og ble valgt som såkalt «first draft» av laget Buffalo Bills.

Men selv om Simpson kom rett fra college hadde han allerede en høyere stjerne enn de fleste av datidens største NFL-spillere. Når du signerer «The Juice» så er det ikke billig. Til slutt måtte Buffalo Bills gi Simpson en kontrakt på 650.000 dollar fordelt over fem år, ifølge NBC Sports. Det var på den tiden den største kontrakten en profesjonell idrettsutøver noensinne hadde fått.

Forventningene var skyhøye, men til å begynne med leverte ikke Simpson varene. Spillet var ikke bygd rundt ham slik det var på collegelaget, og han fikk ikke like mange muligheter til å gjøre det han var best til; løpe med ballen i hendene.

Først i 1972 da Buffalo Bill ansatte Lou Saban som trener ble «The Juice» sluppet fri til å herje slik han en gang gjorde. Saban bygde angrepet sitt rundt Simpson og det bar frukter.

I 1973 ble O.J. Simpson den første spilleren i NFL til å få over 2.000 rushing yards i løpet av en sesong. Han ble kåret til den viktigste spilleren i NFL det året til tross for at hans lag ikke ble mestere. Simpson var spilleren med flest «rushing yards» i 1972, 1973, 1975 og 1976. Han var på vei mot legendestatus.

BUCCANEERS BILLS SIMPSON

Simpson satte flere rushing-rekorder under sin tid i Buffalo.

Foto: Anonymous / Ap

Karakter

– Berømmelse er damp, popularitet en tilfeldighet og penger flyr. Det eneste som består er karakter.

49ers OJ Simpson 1978

De to siste årene av karrieren spilte Simpson for San Francisco 49ers før han la opp i 1979.

Foto: Anonymous / Ap

– Hvor har du fått det fra? spør Al Cowlings.

– Hørte det en kveld på TV-en i Buffalo. Jeg reiste meg fra stolen med en gang jeg hørte det. Jeg glemte det aldri.

Året er 1979 og det er på tide å legge fotballskoene på hyllen for O.J. Simpson. Sammen med Cowlings kjører han gjennom det gamle nabolaget i San Francisco hvor de vokste opp, mens han blir intervjuet av Sports Illustrated.

«Karakteren til O.J. Simpson vil bestå. Den er hans arv,» avsluttes artikkelen fra det verdensberømte sportsmagasinet med.

Møtet med Nicole

OJ Simpson Parole O.J. Simpson, Nicole Brown

Simpsone og Nicole Brown møtte hverandre i 1977 da hun var 18 år.

Foto: Nick Ut / AP

– Jeg vil takk min kone Nicole som kom inn i livet mitt på et tidspunkt som sannsynligvis er det vanskeligste for en idrettsutøver, på slutten av min karriere. Hun snudde de årene om til noen av de beste årene jeg har hatt i mitt liv.

Året er 1985 og O.J. Simpson holder en ny takketale. Hans tidligere prestasjoner på fotballbanen gjør at han er funnet verdig en plass i den profesjonelle amerikanske fotballens Hall of Fame. Et endelig bevis på at han er en av de største i sporten gjennom tidene.

Ved hans side står hans kone Nicole Brown Simpson som han har giftet seg med noen måneder tidligere. De to møttes i 1977 da hun jobbet som servitør på utestedet «The Daisy». Simpson var fremdeles gift med sin første kone Marguerite på det tidspunktet, men innledet likevel et forhold til 18-årige Nicole.

– Jeg bodde i New York da hun fortalte meg om ham. Hun elsket O.J. Hun brydde seg ikke om han var en fotballspiller eller en som gravde i jorden. De passet virkelig for hverandre, sa Nicoles søster Denise til The New York Times.

De to ble offisielt kjærester i 1979 da Simpson skilte seg fra Marguerite. Seks år senere var de gift. Sammen fikk de to barn, før de ble skilt i 1992. Med sin første kone fikk han tre barn.

JOE NAMATH O.J. SIMPSON

O.J. fikk plass i amerikansk fotballs Hall of fame i 1985.

Foto: MARK DUNCAN / Ap

Karrieren etter idretten

Etter fotballkarrieren har Simpson ingen hensikter om å la sin berømmelse fordampe eller pengene fly unna. Om hans popularitet er tilfeldig eller ikke spiller ingen rolle, den er fortsatt enorm. Og den gir ham mulighet til å gjøre andre ting. Skuespill for eksempel.

Selv lenge før han la opp som fotballspiller spilte Simpson i filmer og serier. I 1974 spilte han blant annet i filmene «Klansman» med Lee Marvin og Richard Burton og «Inferno i flammer» med Paul Newman og Steve McQueen. I 1977 hadde han en rolle i den prisbelønnede serien «Røtter». Etter idrettskarrieren spiller han i over ti andre spillefilmer. Mest kjent ble han for rollen som detektiv Nordberg i «Mannen med den nakne pistol»-filmene.

x-default THE NAKED GUN: FROM THE FILES OF POLICE SQUAD!, O.J. Simpson, Leslie Nielsen, George Kennedy, 1988,

O.J. Simpson spilte i en rekke filmer og TV-serier. mest kjent er han kanskje for Mannen med den nakne pistolen.

Foto: Paramount / Paramount

Men han jobber i denne perioden også som ekspertkommentator under NFL-kamper for kanalen NBC, deretter ABC. Og ikke minst spiller han i reklamefilmer. Mest kjent var han som talsmann for verdens største bilutleieselskap Hertz. I 1977 hadde han spilt inn en reklamefilm for selskapet, som gjorde mer for kjendisstatusen hans enn idrettskarrieren hans hadde gjort.

Reklamefilmen, som viser Simpson mens han løper gjennom flyplasser, forvandlet ham fra en sportskjendis til en superstjerne.

Ifølge The New York Times tjente Simpson en million dollar i året etter idrettskarrieren.

Alt han tok i ble til gull.

OJ Simpson Timeline O.J. Simpson, Gilda Radner, Jane Curtin

O.J. Simpson var også gjest på populære Saturday Night Live en rekke ganger. Spørs om han blir invitert dit igjen.

Foto: DP / AP

Drapene

Like etter midnatt den 12. juni 1994 ble O.J. Simpsons ekskone Nicole og hennes venn Ronald Goldman funnet drept utenfor hennes hjem i Brentwood i Los Angeles. Begge hadde vært døde i minst to timer da de ble oppdaget av politiet.

OJ Simpson 10 Things To Know Nicole Brown Simpson, Ron Goldman

Ron Goldman ble drept sammen med ekskonen til Simpson.

Foto: uncredited / Ap

Nicole hadde blitt knivstukket flere ganger i hodet og nakken. Skadene var så store at hun nesten hadde blitt halshogget. Politiet antar at Goldman kom til stedet mens hun ble drept eller kort tid etter at hun ble drept, og ble knivstukket og drept selv.

Blant bevisene politiet fant på stedet var en blodig lærhanske. Tidlig på morgenen den 12. juni dro de til Simpsons hjem i Rockingham i Los Angeles for å informere ham om at hans ekskone var blitt funnet død.

I oppkjørselen sto en hvit Ford Bronco som hadde blod smurt ut over den ene siden. Politibetjentene fryktet at Simpson også kunne være i fare og tok seg inn på eiendommen.

De fant ikke Simpson som hadde dratt til Chicago sent kvelden før, men detektiv Mark Fuhrman snublet i stedet over en annen blodig lærhanske på eiendommen. Den ble snart bekreftet å være en match til hansken funnet på åstedet, og DNA-tester av blodet på hansken funnet i Rockingham viste at det stammet fra de to ofrene.

O.J. Simpson ble raskt politiets mistenkte gjerningsmann, og gjennom hans advokater ble de enige om at han skulle melde seg for politiet den 17. juni.

SIMPSON File photo of OJ Simpson with his ex-wife Nicole Simpson and their children at the premiere of Simpson's new film "Naked Gun 33 1/3: The Final Insult" in Los Angeles California

O.J. og Nicole ble skilt i 1992, men hadde et av og på forhold etter skilsmissen. Her er de to under premieren på den tredje Mannen med den nakne pistol-filmen i mars 1994.

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Århundrets rettssak

Den 24. januar 1995 startet det som omtales som århundrets rettssak. Superstjernen Orenthal James Simpson var tiltalt for to drap. Han erklærte seg ikke skyldig. Aktoratet sa han drepte sin ekskone og hennes venn i sjalusi. Interessen var enorm og hele rettssaken ble overført direkte på TV.

Drapsvåpenet ble aldri funnet, men aktoratet mente de hadde mer enn nok bevis mot Simpson. I en lang og komplisert rettssak la de frem en rekke tekniske bevis:

 • Opptak av en nødsamtale som Nicole ringte inn til politiet i 1989 der hun uttrykte bekymring for at Simpson kom til å skade henne fysisk. Han kunne høres sint og skrikende i bakgrunn. Andre bevis for at Simpson hadde vært truende og voldelig mot ekskonen ble også lagt frem.
 • Det ble funnet Blod som politiet mente var drapsmannens på åstedet. Dette var av samme type som Simpsons blod. Simpson hadde ferske kutt på venstrehånden dagen etter drapet. Det ble også funnet blod i den hvite Forden, i oppkjørselen og inne i huset til Simpson. Blodige sokker ble også funnet inne i huset som samsvarte med Nicoles blod.
 • Det ble også funnet hår som samsvarte med Simpsons hår på en caps på åstedet og på Ron Goldmans skjorte.
 • Bomullsfiber som samsvarer med teppet i den hvite Ford Broncoen ble funnet på hansken på eiendommen til Simpson. Fiber som samsvarer med bilteppet ble også funnet på capsen på åstedet.
 • Det ble også funnet skoavtrykk fra en Bruno Magli-sko på åstedet. Størrelsen var 45, samme størrelse som Simpson bruker.
 • Hanskene som ble funnet var av merket Aris Light og størrelse XL. Det ble påvist at Nicole hadde kjøpt lærhansker av samme merke og størrelse i 1990 som en gave til Simpson, og at han hadde brukt disse frem til 1994.
  OJ Simpson Parole

  Simpson var tydelig tilfreds med at hansken ikke passet.

  Foto: Sam Mircovich / AP

Forsvaret på sin side argumenterte for at saken var en svart manns kamp mot det rasistiske politiet i LA – en delstat som i mange år hadde hatt tilfeller av overgrep mot etniske minoriteter.

De hevdet at politiet i Los Angeles var forutinntatte og preget av rasistiske fordommer, og mente at de hadde motiv og mulighet til å plante og forfalske bevisene. Spesielt etter at detektiv Mark Fuhrman ble fremstilt som rasist. Det ble også påvist at de hadde håndtert bevismateriale ureglementert.

En over fire måneder lang rettssak oppsummert i noen få setninger. Men alt dette spilte bare en birolle da juryen skulle avsi sin kjennelse. Alt av bevis kunne like gjerne kastes til side den 15. juni da aktor Chris Darden ba Simpson om å prøve hansken som ble funnet på åstedet.

Synet av Simpson som strevde med å få på en hanske som virket altfor liten for hans store hender ble et fjernsynshistorisk øyeblikk.

– If the glove don't fit you must acquit (hvis hansken ikke passer, må dere frikjenne), sa forsvarer Johnny Cochran i sin avslutningstale til juryen.

Den passet ikke, og juryen frikjente mens 100 millioner tv-seere fulgte med.

Saken avdekket på den tiden en dyp rasekløft i USA, og dommen ble tatt imot med vantro av mange amerikanere. Men det var mange flere som mente han var skyldig blant hvite enn blant svarte.

Aaron Hernandez Deliberations

Simpson jubler etter frifinnelsen.

Foto: Myung. J. Chun / Ap

Sivil rettssak

I 1997 gikk foreldrene til Ron Goldman og Nicole Brown til en sivil rettssak mot Simpson. Rettssaken ble ikke TV-overført, og i motsetning til i straffesaken, måte Simpson selv vitne.

Han innrømmer å ha vært voldelig mot sin ekskone, og blir i tillegg tatt i en løgn.

– Jeg ville aldri gått med de stygge skoene, sier han når han blir spurt om Bruno Magli-skoene det ble funnet avtrykk av på åstedet.

Under rettssaken to år tidligere hadde i aktoratet noen bevis som kunne knytte skoene til Simpson, men advokaten til Brown-familien hadde fått tak i et bilde av Simpson der han hadde på seg sko av nøyaktig samme merke ni måneder før drapene.

– Det er ut til å være meg, sier en forfjamset Simpson når han blir konfrontert med bildet.

Simpson gjort ansvarlig for dødsfallene til Brown Simpson og Goodman og dømt til å betale 33,5 millioner dollar til familiene deres.

O.J. Simpson Court Case Civil Trial

Før sivilrettssaken var det en blid Simpson som dukket opp til høringene. Han var ikke så blid etter dommen.

Foto: Michael Caulfield / Ap

Ranet i Las Vegas

– Vi ble nettopp pistolranet av O.J. Simpson. Kan dere sende politiet hit, vær så snill.

I årene etter sivilsaken hadde ikke livet til det falne ikonet gått på skinner. Han flyttet til Florida og var involvert i en rekke hendelser. Blant annet måtte politiet flere ganger dra til hans hjem på grunn av krangler med hans kjæreste. Han ble siktet for legemsfornærmelse og for å ha brutt seg inn i en bil da en bilist anklaget ham for å ha angrepet han. Han ble frikjent i retten i 2001. Det samme året utførte politiet en razzia mot huset hans etter mistanker om dopsmugling og hvitvasking av penger, men ingen siktelse ble tatt ut mot

SIMPSON/

Simpson ble pågrepet i 2007.

Foto: STEVE MARCUS / NTB scanpix

Simpson.

I tillegg hadde han gitt ut en svært kontroversiell bok med tittelen «If I Did It», Hvis jeg gjorde det, der han legger frem en hypotetisk tilståelse av hvordan drapene på Nicole Brown og Ron Goldman kunne skjedd.

Det hele toppet seg i september 2007 da O.J. Simpson sammen med flere andre menn stormet inn på et hotellrom i Las Vegas. De truet med pistol og holdt to samlere av sportssuvenirer fanget i et hotellrom, før de tok med seg samlerobjekter verdt flere tusen dollar.

Samlerne ringte politiet og nødsamtalen ble tatt opp. Simpson ble pågrepet tre dager senere.

Minnegjenstandene var fra Simpsons tid som amerikansk fotballspiller, og han hevdet disse var stjålet fra ham, og at han derfor hadde rett til å hente sine egne eiendeler.

Men retten trodde ikke på ham.

Dommen

– Jeg beklager hvis jeg har såret noen. Jeg har aldri hatt noe noen problemer her i Nevada. Faktisk kom jeg hit for å gifte meg, ikke for å få tilbake tingene mine. Men når muligheten bød seg, grep jeg den. Men jeg mente aldri å stjele fra noen.

Det er den 5. desember 2008, og mange tror at O.J. Simpson har løpt sitt siste løp.

Han holder sin endelige forsvarstale før dommeren leser opp straffeutmålingen etter at han to måneder tidligere ble kjent skyldig i væpnet ran og bortføring i Las Vegas. Han puster oppgitt ut og rister på hodet flere ganger mens dommeren leser.

OJ Simpson Timeline

Her får O.J. vite at han har blitt funnet skyldig i væpnet ran og kidnapping.

Foto: Daniel Gluskoter / AP

61-åringen er dømt til en straff på opptil 33 års fengsel, en dom som tidligst ville kunne gi ham prøveløslatelse ni år seinere.

I «O.J.: Made In America» omtaler mange eksperter dommen som overraskende streng, og dokumentaren går langt i å hevde at det kunne være en slags hevn for at Simpson ble frifunnet for drapene på sin ekskone og hennes venn.

En ny sjanse

Men han har vært en mønsterfange de siste ni årene. Simpson har deltatt i kurs- og utdanningstilbud, har ingen tidligere dommer og har lav risiko for nye lovbrudd.

I juli ble det bestemt at han skal prøveløslates, og søndag slapp han ut av Lovelock Correctional Center i Lovelock, Nevada som en fri mann.

Simpsons advokat forteller til KTNV-TV at Simpson ønsker å flytte til Florida for å spille golf og være med venner og familie. Advokaten sier han ikke ser for seg at prøveløslatelsen vil by på noen problemer.

Det er kanskje ikke alle enige i.

Her får Simpson vite at han skal prøveløslates etter ni år i fengsel

Her får Simpson beskjed om at han blir prøveløslatt.