Sheriff: Robin Williams ble funnet død av assistenten

Det var Robin Williams' personlige assistent som fant ham død i hans eget hjem mandag. Politiets foreløpige konklusjon er at skuespilleren og komikeren tok sitt eget liv.

Keith Boyd

FORTALTE OM FUNNET: Assisterende sheriff i Marin County, Keith Boyd, orienterte pressen på en pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid.

Foto: Jeff Chiu / Ap

Mandag klokken 12.02 lokal tid – 21.02 norsk tid - ble Robin Williams erklært død på sitt eget soverom i Tiburon i California.

På en pressekonferanse tirsdag kveld fortalte assisterende sheriff Keith Boyd i Marin County om hvordan stjernen ble funnet.

Ifølge Boyd var det Williams' personlige assistent som fant skuespilleren død. Måten han ble funnet på tyder på at det var et bevisst forsøk på å ta sitt eget liv.

Les: – Williams fikk oss til å gråte og le

Ble sist sett i live søndag

– Jeg sender mine kondolanser til Williams' familie, sier Keith Boyd, som legger til at det vil ta en del tid før den endelige obduksjonsresultatet er klart.

Han sier at den foreløpige konklusjonen av politiets etterforskning tilsier at det var et selvmord, og at han hadde ligget død en stund.

Ifølge sheriffen ble Wiliams sist sett i live søndag kveld av kona Susan Schneider.

Mandag morgen dro Schneider hjemmefra i den tro at Williams sov i et eget rom. Senere på formiddagen fant assistenten Williams død.

Det er fortsatt ikke klart når Williams skal begraves, men politiet sier av obduksjonen er avsluttet, og at båren ikke lenger befinner seg hos politiet i Marin county.

Hadde depresjon og rusproblemer

Williams var den siste tiden svært deprimert, opplyste agenten hans tirsdag morgen.

Alkohol- og rusproblemene hans skal ha vendt tilbake den siste tida, og for bare tre uker siden la han seg inn ved en klinikk i Minnesota.

Les: Snakket om selvmordstanker i radiointervju

Williams rusproblemer begynte allerede på 1980-tallet, men etter at hans gode venn John Belushi døde av en overdose i 1982, ble Williams skremt til å ta et oppgjør med avhengigheten.

– Kokain er Guds måte å fortelle deg at du har for mye penger på, uttalte han på et tidspunkt.

Han var rusfri i mer enn 20 år, før han i 2006 innrømmet at han igjen hadde rus- og alkoholproblemer.

En sjelden komiker

William hylles i dag mest av alt for sitt store komiske talent.

Han begynte sin karriere på standup-klubber i San Francisco og etter hvert Los Angeles, der han ble kjent for sin enorme munndiare og evne til å gå fra poeng til poeng i et rasende tempo.

Disse talentene brakte han over til filmlerretet da han for alvor slo igjennom for et stort publikum som militær radio-DJ i «Good morning Vietnam» i 1987.

Han viste deretter verden et bredt spekter av roller: Han var livsbejaende litteraturprofessor i «Dagen er din» og psykolog med en egen trist historie i Good Will Hunting fra 1997.

Han har spilt barnepike, USAs president og Peter Pan.

Her i USA er det imidlertid komikken hans mange snakker om i dag. På sosiale medier deler de intervjuer han gav til talkshow-storheter som Johnny Carson og David Letterman.

Få kunne la seg intervjue slik som Robin Williams.

SISTE NYTT

Siste nytt