Hopp til innhold

William Barr angriper Trump: Jeg lar meg ikke bli mobbet

Etter president Donald Trumps angrep på justisdepartementet, sier justisminister William Barr at han ikke vil bli «mobbet» eller «påvirket av noen».

William Barr

MÅ FORKLARE SEG: Justisdepartementet med justisminister William Barr i spissen endret avgjørelsen til sin egen påtalemyndighet.

Foto: J. Scott Applewhite / J. Scott Applewhite

USAs justisminister sa torsdag i et ekstraordinært intervju med ABC News at Trumps angrep på justisdepartementet har gjort det «umulig å gjøre jobben min».

Barr: – Jeg lar meg ikke bli påvirket av noe

William Barr har vært blant presidentens mest lojale allierte siden han ble justisminister 14. februar i fjor. Nå kan det imidlertid virke som om han har fått nok.

– Jeg kommer ikke til å bli mobbet eller påvirket av noe, enten det er kongressen, avisredaksjoner eller presidenten. Jeg skal gjøre det jeg synes er riktig. Jeg kan ikke gjøre jobben min med en konstant undergravende kommentering av meg, sier Barr til ABC News

Laster Twitter-innhold

Intervjuet kommer i etterkant av justisdepartementets håndtering av straffeutmålingen for Trumps tidligere rådgiver og mangeårige venn Roger Stone.

Aktoratet la mandag denne uken ned påstand om sju til ni års fengsel for Stone, som i november ble kjent skyldig for å ha løyet til Kongressen, og for å ha forsøkt å påvirke vitner i forbindelse med etterforskningen av Russlands innblanding i presidentvalget i 2016.

TIDLIGERE TRUMP-RÅDGIVER: Hele aktoratet i straffesaken mot Roger Stone har trukket seg. Washington, D.C.. 1. februar, 2019.

BLE KJENT SKYLDIG PÅ ALLE PUNKTER: Roger Stone er Trumps tidligere valgkamp-rådgiver. I november ble han kjent skyldig i å ha løyet til Kongressen under Russland-høringene.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Stone har vært venn med Trump i mange år, og skal ha forsøkt å få ham til å stille som president flere ganger. Da Trump ble president ble Stone hanket inn som rådgiver. 67-åringen har også vært rådgiver for USAs tidligere president Richard Nixon

Må forklare seg om redusert straff til Trump-venn

Dagen etter aktoratets påstand om Stones straffeutmåling, kom det en kunngjøring fra justisdepartementet om å endre påstanden i saken.

Kunngjøringen kom kun timer etter at presidenten klagde på den foreslåtte fengselsstraffen. På Twitter kalte Trump den «forferdelig og urettferdig».

Laster Twitter-innhold

Likevel hevder Barr at beslutningen ble tatt kvelden før Trumps uttalelse, og at justisdepartementet ikke har vært i kontakt med Det hvite hus om saken.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tror det er på tide å stoppe tvitringen om pågående saker i justisdepartementet, sier Barr i intervjuet med ABC News.

På spørsmål om hvorvidt han er forberedt på å ta konsekvensene av å kritisere presidenten, er svaret:

– Selvfølgelig, min jobb er å lede justisdepartementet og ta valg ut fra hva jeg tenker er rett.

Barr har sagt seg villig til å vitne for justiskomiteen i Representantenes hus 31. mars.

Justiskomiteens leder, demokraten Jerry Nadler, skriver i et brev at Barr vil bli spurt om straffeutmålingen, og at hendelsen reiser alvorlige spørsmål ved ledelsen av justisdepartementet.

Trump Attorney General

NÆRE: Justisminister William Barr er kjent for å være en nær alliert til president Donald Trump. Han har vært justisminister siden 14. februar 2019.

Foto: Charles Rex Arbogast / AP

Det er svært sjeldent at USAs justisdepartementet går inn og endrer avgjørelser fra sin egen påtalemyndighet.

Hele aktoratet i saken mot Stone trakk seg fra sine stillinger da kunngjøringen kom tirsdag. Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer mener loven nå blir «fullstendig forvrengt for Donald Trumps personlige ønsker og behov».

SISTE NYTT

Siste nytt