Kongelig romanse er blitt tegneserie

Prins William og Kate Middletons forhold ble raskt en offentlig kjærlighetsaffære. Nå er den kongelige romansen også blitt tegneserie.

– Tegneserier kan fortelle en sterk og følelsesladet historie på måter som verken TV eller film kan, sier forfatteren Rich Johnston til NRK.no.

Det er tegneserieskaperen Johnston som har skrevet historien, mens Mike Collins og Gary Erskine står for illustrasjonene.

Tegneserieboken, som har fått tittelen «Kate and William: A Very Public Love Story», forteller kjærlighetshistorien fra hver av hovedpersonenes synsvinkel.

Forestiller seg bryllupsdagen

Fra tegneserien «Kate and William: A Very Public Love Story»

Coveret på tegneserieboken «Kate and William: A Very Public Love Story».

Foto: Markosia Enterprises
Det offisielle forlovelsesbildet av prins William og Kate Middleton

Det offisielle forlovelsesbildet av prins William og Kate Middleton.

Foto: MARIO TESTINO / Afp

Den første halvdelen av boken fortelles i dagbokform fra Kate Middletons perspektiv. Ifølge forlaget Markosia Enterprises er denne delen holdt i en stil som minner om 1970-talls-tegneserier for jenter, med en moderne vri.

I den andre halvdelen av tegnesereboken følger vi prins William fra hans tid på rugbybanen ved skolen Eton til opplæringen som helikopterpilot, fortalt gjennom nyhets- og sportsoverskrifter.

De to historiene smelter så sammen i midten med selve bryllupsdagen, slik forfatteren og illustratørene forestiller seg.

Prins William og Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey i London 29. april.

– Frieriet var perfekt timing

Rich Johnston sier at tegneserier kan gjøre stort inntrykk fordi de stimulerer både høyre og venstre hjernehalvdel samtidig.

Johnston forteller at han hadde lyst til å fortelle en slik historie, uten at han hadde temaet klart for seg. Og så ble det i november kjent at prins William hadde fridd til sin Kate under en ferietur i Afrika.

– Jeg syntes det var perfekt timing, sier Johnston.

Han vet ikke hva folk flest kommer til å synes om hans tegneserieversjon av den kongelige romansen.

Tegneserietegner Mike Collins har tegnet Kate and William: A Very Public Love Story

Tegneserietegner Mike Collins har tegnet «Kate and William: A Very Public Love Story».

Foto: Markosia Enterprises / AP Photo

Jeg aner ikke. Jeg skriver bare for meg selv, sier han.

Rich Johnston er en velkjent person i tegneseriekretser og på britisk fjernsyn. Han står blant annet bak verk som «The Flying Friar» og «Watchmensch», samt tegneserieversjonen av «Doctor Who».

Mike Collins har 25 års fartstid som tegneserietegner og har blant annet tegnet for de velkjente tegneserieforlagene Marvel, DC Comics, 2000AD, Panini, Eaglemoss og Simon and Schuster.

Collins er også mannen som tegner tegneserieversjonen av Gunnar Staalesens historier om den berømte detektiven Varg Veum. Hittil har tre av sju Varg Veum-tegneseriebøker kommet ut.

Gary Erskine har tegnet tegneserier i 18 år for blant annet DC Comics, Marvel, Dark Horse, Virgin Comics og Titan Books.

Tegneserien «Kate and William: A Very Public Love Story» blir å finne i butikkene 2. april.

Prins William og Kate Middleton er også portrettert som Sid Vicious og Nancy Spungen av Rich Simmons

Prins William og Kate Middleton er også portrettert som «kongen og dronningen av punkrock» Sid Vicious og Nancy Spungen på en offentlig graffitivegg i London. Kunstneren bak verket er graffitikunstneren Rich Simmons.

Foto: Alastair Grant / AP Photo

SISTE NYTT

Siste nytt