Wilders: – Sjokkert over skytingen i Texas

Den høyrepopulistiske nederlandske politikeren Geert Wilders er opprørt over skytingen ved en utstilling av Muhammed-karikaturer i Garland i Texas.

Geert Wilders talte på arrangementet i Garland i Texas

Geert Wilders var hovedtaler under Muhammad Art Exhibit and Contest søndag

Foto: MIKE STONE / Reuters

Wilders var hovedtaler på søndagens arrangement, som blant annet inneholdt en utstilling der beste Muhammed-karikatur ble premiert.

– Jeg er sjokkert. Jeg snakket om karikaturene, islam og ytringsfrihet i en halv time og hadde akkurat forlatt bygningen, sier Wilders.

To gjerningsmenn ble drept da de løsnet skudd mot en sikkerhetsvakt utenfor Curtis Culwell Center i Garland i Texas natt til mandag norsk tid.

Drapstruet

Islamkritiske Wilders, som leder Frihetspartiet i Nederland, har i flere år levd under politibeskyttelse på grunn av drapstrusler etter at han laget en antiislamsk film. Etter søndagens skyteepisode la han ut et bilde av seg selv på Twitter der han var omringet av sikkerhetsvakter. Bildet ble tatt før skyteepisoden, skriver han og takker vaktene for innsatsen.

Laster Twitter-innhold

Sikkerhetsvakten som ble skutt, ble behandlet på sykehus for skader i beinet, men fikk ikke alvorlige skader, skriver The Dallas Morning News. Gjerningsmennenes identitet er foreløpig ikke kjent.

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.