Wells Fargo sparker 5.300 ansatte

Ansatte i den amerikanske storbanken Wells Fargo har siden 2011 opprettet flere millioner falske bankkontoer – uten at kundene visste det.

Wells Fargo i Raleigh

SPARKER ANSATTE: Den store amerikanske banken, Wells Fargo, har godtatt en bot på 185 millioner dollar og sparket 5.300 ansatte på grunna av juks.

Foto: Will Montague

Wells Fargo er ilagt bøter på drøyt 1,5 milliarder kroner for gjennom en årrekke å ha dannet uautoriserte bank- og kredittkortkontoer, skriver CNN.

De falske kontoene skal ha gjort at salgstallene gikk opp og de ansatte tjente mer penger.

– Det er i hemmelighet blitt opprettet kontoer for å nå salgsmål og for å motta bonuser, sier direktør Richard Cordray i Consumer Financial Protection Bureau (CFPB).

Falske kontoer

Kundenes penger ble sluset inn på kontoene og det ble opprettet falske epostadresser. På denne måten gikk salgstallene opp og de bankansatte kunne heve bonuser.

Samtidig fikk kundene økte gebyrer og andre utgifter tilknyttet de falske kontoene, ifølge CFPB.

Til CNN bekrefter selskapet at de har sparket 5300 ansatte som er tilknyttet avsløringene.

Har godtatt bot

I en uttalelse skriver banken at de tar ansvar for det som har skjedd og at de ønsker å be alle kundene om unnskylnding.

Banken har godtatt å betale en bot på 185 millioner dollar, det tilsvarer omtrent 1,5 milliarder kroner. I tillegg må banken betale tilbake 5 millioner dollar til de kundene som er rammet.

Boten er den strengeste straffen som er gitt et selskap etter at CFPB ble opprettet i 2011, ifølge CNN.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt