NRK Meny
Normal

Wall Street-protester sprer seg til Sverige

De Wall Street-kritiske protestene i USA sprer seg til andre deler av verden. Neste helg er det planlagt en demonstrasjon i Stockholm.

USA/ An Occupy Wall Street campaign demonstrator protests in Zuccotti Park, near Wall Street in New York

Demonstrasjone som har herjet Wall Street i flere uker sprer seg til hele verden.

Foto: SHANNON STAPLETON / Reuters

Det planlegges demonstrasjoner i over 970 forskjellige steder i USA og resten av verden, og bevegelsen «Okkuper Wall Street» begynner å sette spor i den amerikanske politiske debatten.

– Gud velsigne dem for deres spontanitet, sier det demokratiske partiets gruppeleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi. Hun mener bevegelsen er ung, spontan og fokusert, og at den kommer til å være effektiv.

President Barack Obama har forsiktig uttrykt forståelse for protestene, men den kjente republikanske politikeren Eric Cantor mener at demonstrantene er pøbler som skaper splittelse mellom amerikanerne.

– Jeg er bekymret for at stadig flere pøbler okkuperer Wall Street og andre byer rundt omkring i landet, sa Cantor da han talte på en kristen konferanse i Washington fredag. Cantor er Republikanernes leder i Representantenes hus.

Demonstrantene på Wall Street har ennå ikke kunngjort felles målsettinger for protestene, men de protesterer mot arbeidsledigheten og økt økonomiske ulikhet.

I Stockholm er det planlagt en demonstrasjon på Sergels torg lørdag 15. oktober.

Børsen

Plassen foran Børsen i Stockholm kan kanskje snart bli 'okkupert' av demonstranter.

Foto: Pressens Bild (007) / Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt