Vurderer fangeutveksling

Hizbollah-militsens leder Sayyed Hassan Nasrallah sier det foregår samtaler med sikte på en fangeutveksling mellom Israel og militsgruppen.

Hizbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah
Foto: Scanpix/AP

- Samtaler om en mulig fangeutveksling startet for få dager siden, sier Nasrallah i et intervju som ble sendt på den libanesiske fjernsynsstasjonen New TV søndag.

Italiensk rolle

Militslederen sier at den italienske regjeringen ønsker å ha en rolle i forhandlingene. Både FN og presidenten i Libanons nasjonalforsamling, Nabih Berri, skal være involvert i samtalene som etter hvert kan lede fram til reelle forhandlinger mellom Israel og den sjiamuslimske bevegelsen.

Nasrallah sier dessuten at FN-styrkene i Libanon ikke vil få noen problemer med Hizbollah, så lenge de ikke forsøker å avvæpne militssoldatene. Han hevder også at den sjiamuslimske bevegelsen aldri hadde bortført to israelske soldater i juli, hvis han hadde visst at resultatet ville blitt en 30 dager lang krig.

- Detaljene ordnes nå

Den egyptiske avisen Al-Ahrams mener det allerede er oppnådd enighet om utvekslingen av fanger mellom Hizbollah og den israelske regjeringen.

 

 

Fangeutvekslingen mellom Hizbollah og Israel kommer til å skje innen to eller tre uker takket være tysk mekling, og detaljene for utvekslingen ordnes nå, heter det i avisen, som siterer en sentral, egyptisk regjeringskilde.

Avisen skriver videre at utvekslingen av to israelske soldater mot Hizbollah-fanger enten skal skje i en operasjon eller som en operasjon i to trinn, der soldatene blir løslatt først, i bytte mot garantier fra Israel.

To israelske soldater ble bortført av Hizbollah 12. juli, og bortføringen utløste krigen mellom Israel og militsgruppen. Et av motivene bak bortføringen var å presse Israel til å løslate libanesiske fanger.

(NTB)

SISTE NYTT

Siste nytt