NRK Meny
Normal

Vrak av savnet fly i Nepal funnet

Samferdselsminister Aananda Prasad Pokhrel i Nepal opplyser at det savnede flyet har styrtet og ble funnet i Myagdi-distriktet sentralt i landet.

Arkivbilde av flyet

SAVNET: Dette bildet fra Tara Air-flyet ble tatt i Nepal i 2014. I dag ble samme type fly meldt savnet.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters/NTB Scanpix

Det melder avisen The Kathmandu Post. Lokale myndigheter opplyser at flyet fullstendig ødelagt.

Flyet med 20 passasjerer og tre besetningsmedlemmer forsvant i et fjellområde i Myagdi-distriktet sentralt i landet onsdag. Flyet fra selskapet Tara Air var på vei fra Pokhara til Jomsom.

– All kontakt med flyet ble brutt åtte minutter etter avgang. Det er to utlendinger og to barn om bord, sier politibetjent Ghanshyam Aryal.

Ifølge nyhetsbyrået Ap er de to utlendingene fra Kuwait og Kina. Politiet og hæren i Nepal leter etter det savnede flyet.

Dessuten deltok to helikoptre i søk etter flyet, men de måtte settes på bakken på grunn av dårlig vær.

Ifølge politisjefen i Jomsom, Harihari Yogi, har politiet fått opplysninger om at lokalbefolkningen hørte en kraftig eksplosjon nær den lille landsbyen Rupshe.

Nepal har hatt flere flyulykker de siste årene som blant annet har skyldtes uerfarne piloter, svikt i dømmekraft og utilstrekkelig vedlikehold, skriver nyhetsbyrået AFP.

Landets luftfartssektor har vært under skyts fra det internasjonale samfunnet, og i 2013 forbød EU alle nepalske flyselskaper fra å operere der.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt