Hopp til innhold

Her lagrer de 300.000 dieselbiler

Volkswagen måtte kjøpe tilbake flere hundre tusen dieselbiler etter utslippsjukset. For å få plass til alle har de tatt i bruk 37 anlegg for lagring, fordelt over hele USA.

SE VIDEO: Volkswagen-biler så langt øye kan se. Bilgiganten har parkert 300.000 dieselbiler i USA etter utslippsjukset.

Bilgiganten måtte finne parkeringsplass til alle bilene de ble dømt til å kjøpe tilbake fra markedet etter avsløringene om juks med utslippstallene.

Nå er den enorme mengden med dieselbiler plassert på enorme biloppstillingsplasser, gamle fotballstadion, papirmøller og på gravplasser i ørkenen.

Selskapet planlegger å få bilene tilbake i markedet for salg – eller eksport – når de er utbedret, melder Reuters.

11 millioner kjøretøy

I september 2015 innrømmet bilprodusenten at den i årevis hadde brukt programvare for å jukse med utslippsnivåene av diesel.

I USA dreide det seg om 600.000 dieselbiler og rundt 11 millioner kjøretøy på verdensbasis.

Jukset ble avdekket av amerikanske miljømyndigheter som fant at de reelle utslippene fra bilene lå opptil 40 ganger høyere enn tillatt.

Kjøper tilbake en halv million biler

I april 2017 ble Volkswagen dømt etter at konsernet innrømmet å ha tuklet med utslippstallene på dieselbiler siden 2009.

I tillegg til å betale bøter på svimlende 4,3 milliarder dollar må selskapet kjøpe tilbake 500.000 biler innen juni neste år.

Det er ventet at tilbakekjøpene totalt kommer til å koste Volkswagen over 25 milliarder dollar.

– Alle bilene vi tar tilbake skal vedlikeholdes jevnlig og modifiseres. Og når amerikanske myndigheter godkjenner bilene er vi klare til å sende dem ut i markedet igjen, sier en talsmann for VW i en pressemelding.

SISTE NYTT

Siste nytt