Volkswagen holder krisemøte nå

Styret i Volkswagen holder nå krisemøte for å vurdere omfattende tiltak i kjølvannet av skandalen om triksing med utslippstester.

Volkswagen-anlegg i Milano i Italia

Volkswagen kan risikere at deres biler blir bannlyst på tyske veier om de ikke kommer opp med en god nok plan innen 7. oktober.

Foto: Luca Bruno / Ap

Det har ikke stått stille rundt Volkswagen (VW) etter at Europas største bilprodusent innrømmet juks i utslippstester i USA i forrige uke.

I går offentliggjorde bilgiganten en pressemelding – med en handlingsplan – for en tilpasning av biler utstyrt med den omdiskuterte EA 189 EU5-diesel-motoren.

Onsdag formiddag sitter VW-styret i et krisemøte i den tyske byen Wolfsburg. Under krisemøtet skal styret vurdere omfattende tiltak i kjølvannet av skandalen, og vil i løpet av de neste timene holde en pressekonferanse om utfallet.

Enormt press

Skandalen har satt den tyske bilgiganten under et enormt press. Nå forsøker VW-styret å håndtere den verste krisen konsernet har hatt i sine 78 år.

Under møtet skal VWs nye sjef Matthias Müller trolig legge fram en plan for hvordan selskapet kan gjenvinne sitt omdømme. Müller ble utnevnt til ny sjef etter at Martin Winterkorn gikk av forrige uke.

Tysk påtalemyndighet etterforsker Winterkorn for bedrageri i forbindelse med utslippsjukset.

Bilfabrikk som lager Volkswagen-biler i Wolfsburg, Tyskland

Volkswagen skal opprette egne nasjonale nettsider for å gi informasjon til kunder som er berørt av utslippsjukset.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Skal kontakte fem millioner bileiere

Müller sa tirsdag at selskapet – i løpet av de neste dagene – skal kontakte fem millioner bileiere for å varsle om at mekanismen som viser for lave utslippstall fra bilen, må rettes opp i.

I forrige uke opplyste selskapet at 11 millioner biler som er solgt verden over har programvare som pynter på utslippsdata.

Volkswagen skal også opprette egne nasjonale nettsider for å gi informasjon til kunder som er berørt av utslippsjukset.

Nær 150.00 berørte biler i Norge

Onsdag formiddag ble det også kjent at det er registrert 147.139 biler i Norge som er berørt av avsløringene av utslippsjuks.

– Av bilene som er berørt, er 77.580 fra Volkswagen, 27.649 fra Audi, 19.947 fra Skoda og 21.963 fra Volkswagen Nyttekjøretøy. Det utarbeides nå tekniske løsninger, skriver Volkswagen i en pressemelding.

Ifølge Volkswagen skal også én million biler i Frankrike være utstyrt med programvaren som jukser med utslippsdata, melder nyhetsbyrået AFP.

Germany Volkswagen

Noen har kalt det verdens tøffeste jobb, og det er i alle fall sikkert at Matthias Müller får en stri jobb med å gjenopprette bilgigantens gode navn og rykte.

Foto: Michael Sohn / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt