NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet drept av flere tusen demonstranter i India

Flere tusen demonstranter stormet et fengselsområde nordøst i India torsdag kveld. De dro siktede med seg ut på gaten, og mishandlet han til døde ifølge indiske myndigheter.

India Rape Lynching

Over tusen demonstranter mishandlet og drepte en voldtektssiktet mann i delstaten Nagaland i India denne torsdagen. Politiet greide ikke å stanse den sinte folkemengden.

Foto: Imojen I Jamir / Ap

Den 35-år gamle mannen var tiltalt for å ha voldtatt en kvinne flere ganger, og ble arrestert 24. februar ettar at kvinnen anmeldte hendelsen. En rasende gruppe med flere tusen demonstranter samlet seg torsdag kveld i byen Dimapur i delstaten Nagaland for å protestere mot voldtekten. Mange av demonstrantene skal ha vært studenter.

Demonstranter i Dimapur

Torsdag mishandlet og drepte en gruppe demonstranter en mann i India. NRK har valgt å kutte bort deler av bildet, da bildene er for sterke til å publisere.

Foto: Caisii Mao / Afp

Gruppen beveget seg til det det lokale fengselet der siktede oppholdt seg. De stormet fengselsområdet der han oppholdt seg, tok seg inn i bygningen, og dro han ut på gaten.

– De slo han, de kledde han naken og banket han opp. Han døde av skadene før politiet greide å gripe inn, forteller Malika Kapur, CNNs korrespondent til TV kanalen. Mannen skal så ha blitt hengt opp i byens klokketårn melder The Telegraph .

LES: Ny voldtektsskandale i India
LES: Ny pågripelse etter India-voldtekt

Forsøkte å gripe inn

I følge CNN skal politiet ha forsøkt å stanse demonstrantene med tåregass. Flere personer ble skadet og en person skal ha blitt drept.

– Sikkerhetspersonell i fengselet greide ikke å stå i mot demonstrantene, sier delstatens øverste minister T. R. Zeiland.

Et portforbud ble gjort gjeldende torsdag kveld og var fortsatt gjeldende fredag ettersom situasjonen fortsatt var spent.

LES: Voldtekter i India skremmer kvinnelige turister

Debatten raser

Debatten om voldtekt, og vold mot kvinner raser igjen i India etter at landet forbød visning av en dokumentar om gruppevoldtekten og drapet på Jyothi Singh i 2012.

Voldshandlingen satte sinnene i kok både i India og resten av verden, og var et skremmende bilde på det høye nivået av vold mot kvinner i landet. Dokumentaren «Indias datter» viser intervju med familien til jenta, advokater og voldtektsmannen selv der han blandt annet uttaler at kvinner selv er ansvarlige for voldtekt.

INDIA-BRITAIN-FILM-WOMEN

Indiske myndigherter har forbudt visning av dokumentarfilmen om gjengvoldtekten i India i 2012.

Foto: MANJUNATH KIRAN / Afp

Dokumentaren skal sendes i flere land denne søndagen i forbindelse med kvinnedagen. Myndighetene har lagt ned forbud måt å vise filmen i India. De har også bedt YouTube om å fjerne dokumentaren fra sine nettsider.

NRK skal etter planen vise dokumentaren mandag 23. mars klokken 2130 på NRK2.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt