Palestinsk-amerikansk 15-åring dømt til husarrest

15 år gamle Tariq Abu Khudair, som angivelig skal ha blitt banket opp av israelsk politi, er i en domstol i Jerusalem dømt til ni dagers husarrest.

Tariq Abu Khder og moren

Tariq Abu Khudair får en klem av moren etter dagens rettsmøte der han ble dømt til ni dagers husarrest.

Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Den palestinsk-amerikanske 15-åringen er løslatt, men må belage seg på ni dagers husarrest, og en bot tilsvarende nær 18.000 norske kroner, etter at han ble pågrepet for å ha deltatt i protestene i kjølvannet av drapet på Muhammed Abu Khudair.

I formiddag skal israelsk politi har arrestert seks personer for drapet på Mohammed Abu Khudair.


Palestineren, som ifølge obduksjonsrapporten ble brent levende, er Tariq Abu Khudairs fetter.

En video som sirkulerer på sosiale medier, viser det som ser ut som israelsk grensepoliti som slår og sparker en person med håndjern som siden blir dratt bort.

Dette skal ha vært Tariq, som politiet mener skal ha kastet stein på dem. I tillegg til boten og husarresten, har 15-åringen fått forbud mot å oppholde seg i Shuafat-området i Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En amatørvideo viser israelske grensevakter som slår og sparker en 15 år gammel gutt. Videoen som skal ha blitt tatt opp i Shufat-distriktet i Jerusalem onsdag, har lørdag blitt kringkastet på en palestinsk TV-kanal.


Sterke amerikanske reaksjoner

USA har reagert kraftig på videoen som er lekket ut, ettersom Tariq Abu Khudair har amerikansk statsborgerskap.

Han bor i Florida, men var i Jerusalem på ferie hos familien da episoden skjedde.

– Vi krever en rask, gjennomsiktig og troverdig etterforskning og at de som måtte stå bak en overdreven bruk av makt blir stilt til ansvar, sier talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Jan Psaki.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt