Voldsom eksplosjon rystet Kandahar

En veibombe i Afghanistan drepte 15 sivile, blant dem flere barn, i Helmand-provinsen i natt. Få timer senere rystet en kraftig eksplosjon Kandahar i et angrep mot politistasjonen. Her ble seks såret.

Eksplosjon ødela politibiler i Kandahar

Flere ble såret, og det gikk hardt ut over denne politibilen da en kraftig bombe eksploderte i Kandahar i dag.

Foto: AHMAD NADEEM / Reuters

En lastebil full av folk ble rammet av en hjemmelaget bombe plassert i vei­kanten. Fem mennesker ble såret.' De lokale myndighetene er overbevist om at Taliban står bak.

LES OGSÅ: - USA må forhandle med Taliban, ikke Karzai

I morges ble det meldt om en kraftig eksplosjon som rystet byen Kandahar. Eksplosjonen førte til store materielle ødeleggelser. Det er meldt om seks sårede, men ingen skal ha blitt drept.

En bilbombe sør i Afghanistan såret fem politifolk.

Volden øker i nord

I Nord-Afghanistan såret en selvmordsbomber i en stjålet politibil ni mennesker. Den nordlige delan av landet har vært rolig i mange år, men nå sprer volden seg raskt. Opprørsgrupper har også baser i nord, der de oppholder seg mellom angrepene andre steder i landet.

I byen Gardez øst i landet oppsto det kamper mellom politi og demonstranter som bygget barrikader av bildekk og tente på. Begge sider var godt væpnet, og seks sivile og to politimenn ble såret i skuddvekslingen.

Ifølge lokale kilder tok flyangrep fra NATO-styrken livet av sju veiarbeidere i går kveld. ISAF-styrken sier at de ble beskutt mens de jaget en opprører, og skjøt tilbake.

Flere sivile drepes

Tallet på sivile som blir drept i konflikten mellom afghanske og NATO-ledede styrker og Taliban, har steget sterkt det siste året. I august hadde tallet økt med én tredel til 1271.

Taliban har i stor grad gått over til å angripe med veibomber og selvmordsbombere, noe som rammer sivile sterkt.

De hjemmelagde eksplosivene er enkle, billilge å lage og vanskelig å oppdage.

På NATOs toppmøte i november ble det bestemt at afghansk politi og soldater skal overta sikkerhetsansvaret i 2014. Målet er å få antallet afghanske soldater opp i 170.000, i tillegg til 134.000 politifolk.

LES OGSÅ: – Britene kan starte tilbaketrekning alt neste år

Veibombe detoneres i Afghanistan

Veibomber mot sivile blir stadig oftere brukt av Taliban i krigen i Afghanistan. Her detonerer soldater fra USA en veibombe funnet av en bombehund.

Foto: MAURICIO LIMA / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt