NRK Meny
Normal

Voldsom eksplosjon på oljeanlegg i Mexico

Minst tre arbeiderer er omkommet og over 100 skadd etter en voldsom eksplosjon ved et oljeanlegg i Mexico.

Eksplosjon på oljeanlegg i Mexico
Foto: SERGIO BALANDRANO / Afp

Smellet fra eksplosjonen kunne høres hele 10 kilometer unna, og en stor sky med giftig røyk la seg over området etter ulykken.

Minst tre arbeidere er døde etter eksplosjonen på det petrokjemiske anlegget i byen Coatzacoalcos, som ligger ved kysten mot Mexicogolfen. Anlegget eies av det statlige oljeselskapet Petroleos Mexicanos (Pemex). Selskapet opplyser at mer enn 100 arbeidere ble skadet i eksplosjonen.

Brannen under kontroll

Pemex opplyser at brannen ved anlegget er under kontroll, men oppfordrer folk til å holde seg unna. Rundt 2000 mennesker er evakuert fra nærliggende områder.

– Røyken som strømmer ut fra anlegget i Coatzacoalcos oppløser seg hurtig, noe som betyr at den mister sin giftige effekt, skriver Pemex i en melding på Twitter nå i kveld lokal tid.

Likevel tar lokale myndigheter sine forholdsregler, og har stengt flere skoler i nærområdet.

Brann- og bruddskader

Pemex har uttalt at eksplosjonen skjedde i et anlegg som driftes av en underleverandør. Anlegget produseres vinyl klorid, et kjemisk stoff som brukes i produksjonen av blant annet pvc-rør.

Lokale helsemyndigheter opplyser at minst to pasienter er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter at de har pustet inn giftig gass. Andre behandles for mindre brannskader og bruddskader.

Flere ulykker

Ifølge nyhetsbyrået Ap har det vært flere ulykker ved anlegg eid av Pemex de siste årene. I februar ble fire arbeidere drept ved det samme anlegget som nå er rammet av eksplosjonen. I samme måned døde to mennesker, og åtte ble skadet ved en av Pemexs plattformer i Mexicogolfen.

Pemex har opplyst at ulykken ikke vil få konsekvenser for
oljeeksporten fra området

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt