Vodkaflaske til 11 millioner stjålet i København

Natt til tirsdag ble en gullbelagt vodkaflaske stjålet fra et vodkamuseum i København. Flasken er laget av tre kilo gull og tre kilo sølv.

Vodkaflasker København

Bildet viser den tomme plassen i hylla etter at den eksklusive vodkaflasken natt til tirsdag ble stjålet fra bar Café 33 i Vesterbro i København.

Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Ifølge danske TV2 var vodkaflasken av typen Russo Baltique, listet som verdens fjerde dyreste på hjemmesiden Vodka Spot.

Eieren av baren opplyser at flasken ikke var forsikret.

Kronjuvelen i samlingen

Flasken var kronjuvelen i innehaver Brian Ingbergs vodkamuseum, som han selv hevder er verdens største vodkasamling.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg for det. Den var prikken over i-en på min samling. Ut av de 1200 flaskene jeg har, var det en helt spesiell flaske å ha stående, sa han til danske TV2.

Flasken tilhører en russisk mann med navn Leonard F. Yankelovich, som tok kontakt med Ingberg for å stille den ut i samlingen hans. Ifølge innehaveren skal flasken også ha vært med i den amerikanske TV-serien House of Cards.

A bottle of Russo-Baltique vodka which was stolen on January 2, 2018 from Cafe 33 in Copenhagen, Denmark is seen in this undated photograph

Slik ser vodkaflasken ut. Flasken er den eneste av sitt slag i verden og er laget av både gull og sølv.

Foto: Scanpix Denmark / Reuters

La ut overvåkningsbilder på Facebook

Ingberg har anmeldt tyveriet til politiet i København og har to overvåkningsbilder som viser to maskerte menn som stjeler vodkaen.

– De har åpenbart hatt en nøkkel eller kopiert den, før de har rullet opp gitterporten og låst opp døren. Så har de tatt seg inn i utestedet og brutt opp døren til vodkamuseet nede i kjelleren.

Disse bildene har han også delt på sin personlige Facebook-profil.

HJÆLP ...har for første gang brug for hjælp ...Nogen har i nat været inde “med nøgle” og stjæle min vodka russo Baltique...

Publisert av Vodkasamling / Vodkacollection  Tirsdag 2. januar 2018

«Det finnes kun den ene flasken i hele verden», skriver han i Facebook-innlegget, før han utlyser en dusør til de som kan hjelpe ham å oppklare tyveriet.

Den høye prisen på flasken skyldes av at den er laget av tre kilo gull og tre kilo sølv. Dessuten har den et bånd av lær fra den første Monte Carlo-bilen fra 1912 på toppen av flasken.

SISTE NYTT

Siste nytt