Vitne: Baldwin fekk våpenet av assistenten

Vitne har forklart at Hollywood-stjerna Alec Baldwin fekk våpenet som kosta ei kvinne livet, av innspelingsleiaren som sa det var uladd. Men det skal ha vore ladd med ein skarp prosjektil.

Innspillingsstedet for filmen Rust på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe i New Mexico i USA

ÅSTAD: Filmen «Rust» er under innspeling på Bonanza Creek Ranch i ørkenen sør for Santa Fe i New Mexico i USA.

Foto: KOB TV NEWS / Reuters

Vitne har fortalt politiet kva som skjedde då 42 år gamle Halyna Hutchins vart skoten og drepen under innspelinga av westernfilmen «Rust» torsdag. Det skriv lokalavisa Santa Fe New Mexican.

Alec Baldwin er både produsent for filmen og spelar hovudrolla som Rust. Det var innspelingaleiaren som skal ha gitt Baldwin våpenet, ifølgje rettsdokument som avisa har fått tak i.

Ifølgje vitnemåla skal skytinga ha skjedd innandørs under opptak på Bonanza Creek Ranch sør for Santa Fe i delstaten New Mexico.

Alec Baldwin på filmsettet under innspelinga av filmen "Rust".

Alec Baldwin på filmsettet. Filmen spelast inn på Bonanza Movie Ranch, ein kjend innspelingsstad i Santa Fe, New Mexico.

Foto: Dallas District

– Kaldt våpen!

Både skodespelarar og innspelingspersonale skal ha vore samla då innspelingsleiaren kom inn med tre rekvisittvåpen på ei tralle.

Han skal ha gitt eit av våpena til Baldwin medan han ropte: «Kaldt våpen!» Det skulle indikere at våpenet ikkje var skarpladd, skriv avisa.

Skotet som deretter vart fyrt av, trefte Hutchins i brystet, og skadde den 42 år gamle regissøren Joel Souza som sto bak henne. Begge vart førde til sjukehus, der Hutchins vart erklært død. Souza er lettare skadd og vart utskriven fredag.

Innspelingsleiaren skal ha vore uvitande om at rekvisittvåpenet var skarpladd, ifølgje rettsdokumenta som er innleverte til ein domstol i Santa Fe.

Alec Baldwin og resten av crewet under innspillingen av Rust

Bilete frå innspelinga av westernfilmen Rust, som Alec Baldwin la ut på Instagram 14. oktober. Han står sjølv midt på biletet med ein lys hatt i handa.

Foto: alecbaldwininsta/francesfisher / Instagram

Ifølgje eit brev frå fagforbundet IATSE Local 44 skal våpenet som Baldwin brukte, ha vore ladd med ein skarp patron. Dette skal normalt ikkje skje på ein filminnspeling, men det kan brukast i enkelte tilfelle der det ikkje finst noko praktisk alternativ for å oppnå ein viss effekt, ifølgje IndieWire.

– Hjartet mitt er knust

Ingen er arrestert eller sikta i saka. Sheriffen i Santa Fe seier at etterforskinga er «open og aktiv». I løpet av helga skal politifolk gjennomsøke heile innspelingsstaden for å avklare omstenda rundt hendinga. Dei prøver å finne ut om hendinga var ei ulukke.

Etter at Baldwin var avhøyrd torsdag skreiv han på Twitter at han var knust.

Alec Baldwin

Alec Baldwin skriv på Twitter at han er knust etter det som skjedde.

Foto: Jim Weber / AP

Fleire ulukker med rekvisittvåpen

Liknande ulukker har skjedd tidlegare, skriv CNN. I 1993 vart sonen til filmstjerna Bruce Lee, Brandon Lee, drepen med eit rekvisittvåpen under innspelinga av filmen «The Crow». Den gong var det restar av ammunisjon igjen i våpenet.

Lausammunisjon inneheld krut, fragment og gass og kan vere skadeleg sjølv om det ikkje inneheld eit prosjektil.

Ein spesialist på rekvisittvåpen som CNN har snakka med, fortel at sjølv lausammunisjon kan vere dødeleg viss ein blir treft på kort hald.

I 1984 døydde skodespelaren John-Eric Hexum under innspelinga av filmen «Cover Up: Golden Opportunity». Han fikla med eit rekvisittvåpen og døydde då han sette det til hovudet og trekte av.

Dave Brown som er ekspert på våpentryggleik har tatt til orde for at lausammunisjon burde vore erstatta med dataanimering av nærbilda på film for å auke tryggleiken.

SISTE NYTT

Siste nytt