Hopp til innhold

Vitne til NRK: – Så et barn bli drept

NICE/OSLO (NRK): Over 80 mennesker er drept etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Nice. Videoer viser dramatikken som oppsto.

Mange er drept etter at en lastebil kjørte inn blant folk som så på fyrverkeriet på den franske nasjonaldagen

Videoene fra hendelsen viser hvordan politiet løper etter lastebilen i et forsøk på å stanse den.

Det oppsto full panikk under feiringen av Frankrikes nasjonaldag i Nice. Mens folk var samlet for å hygge seg og se på fyrverkeri braste en hvit lastebil inn i folkemengden på Promenade des Anglais.

Så langt er det meldt om minst 84 drepte og over 50 skadde i angrepet, som nå betegnes som et terrorangrep.

Fransk antiterrorpoliti har overtatt etterforskningen av hendelsen, men det er så langt ikke klart om føreren av bilen handlet alene eller om flere var involvert. NRK har tidlig fredag morgen snakket med flere som ble vitne til den dramatiske hendelsen. En mann forteller at han var på Promenade des Anglais da lastebilen kom kjørende.

– Jeg så et barn, det må ha vært rundt tre år, som ble drept foran øynene mine, sier mannen, som er tydelig preget av hendelsen.

NRKs utenriksmedarbeider Philip Lote forteller om situasjonen i Nice etter angrepene.

Amatørvideoer fra hendelsen viser hvordan lastebilen kjører i svært stor fart inn i folkemengden. Personer som var tilstede ses løpende fra stedet, men en video viser også hvordan det som trolig er politibetjenter, løper etter lastebilen i et forsøk på å stanse den.

Folk løper i panikk etter at en lastebil har kjørt inn i folkemengden som feiret nasjonaldagen på strandpromenaden.

Franske myndigheter har bekreftet at lastebilen var lastet med våpen og granater. Føreren av lastebilen er skutt og drept, bekrefter politiet i Nice.

Bilder av lastebilen viser at frontrruten er full av kulehull.

Flere NRK har snakket med i Nice er sjokkerte over det som har skjedd.

Franskmannen Brice Josselin (24), som bor i Nice, sier til NRK at han er redd.

– Det er helt fryktelig. Dette er et vakkert sted med mange turister. I dag er egentlig en festdag. Jeg skjønner ikke dette. Det er helt forferdelig. Vi var så stolte over at fotball-EM gikk bra, men nå hadde vi kanskje ikke nok sikkerhet, sier 24-åringen.

NICE
Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt