Vitne etter togangrepet: – Jeg så røyk overalt

En av passasjerene og gjerningsmannen er døde etter at en sveitsisk mann helte ut brennbar væske og knivstakk passasjerer på et tog lørdag. Flere er skadet.

Togangrep i Sveits

UTELUKKER TERROR: Politiet tror ikke angrepet på et tog i Sveits lørdag var en terrorhandling. To personer inkludert gjerningsmannen er døde etter at toget tok fyr og en mann knivstakk passasjerer. Flere er skadd, blant dem en 6-åring.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

​En av 34 år gammel kvinne døde i dag av brannskadene hun pådro seg under angrepet. I tillegg skal en 17 år gammel jente som ble knivstukket, være hardt skadd.

Gjerningsmannen døde av brannskadene søndag.

Tilstanden er kritisk for en 6 år gammel jente som satt i togvognen da gjerningsmannen helte ut brennbar væske. Jenta er nå fløyet til sykehus med knivstikk og brannsår.

I tillegg er to menn på 17 og 50 år og to kvinner på 43 og 50 innlagt på sykehus med brannskader etter at togvognen tok fyr lørdag ettermiddag.

Dramatiske minutter

Toget var i Rhindalen på grensen til Liechtenstein da gjerningsmannen plutselig begynte å stikke personer rundt seg med kniv lørdag ettermiddag.

Deretter viser bilder fra et videokamera at han heller ut brennbar væske, ifølge The Local.

Lokale medier melder at nødetater kom raskt til stedet og fikk slukket brannen og stanset gjerningsmannen. Likevel ble flere skadd.

Fikk dødsangst

En av passasjerene som var ombord forteller til den sveitsiske avisen 20 Minuten om ubehagelige minutter på toget, der han plutselig hørte skriking og så passasjerer komme løpende til den andre enden av toget.

– Jeg så røyk overalt, sier øyevitnet i et videointervju.

Han sier han fryktet for litt eget liv da han så toget tok fyr. I et forsøk på å avverge brannen, lette han etter et brannslukningsapparat.

– Jeg ønsket å hjelpe, men fikk en følelse av at jeg ikke gjorde nok. Jeg følte meg utilstrekkelig, sier han til den sveitsiske avisen.

21-åringen er takknemlig for at nødetatene kom raskt til stedet. Han ble tatt med til sykehus der han ble sjekket for røykskader og fikk sovemedisin.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen gikk til angrep på togpassasjerer ved Salez som ligger ved grensen til Liechtenstein.

Utelukker terror

Politiet i Saint Gallen tror ikke togangrepet var en politisk motivert handling eller terrorisme, og etterforsker nå hva som kan ha vært motivet til den 27 år gamle gjerningsmannen fra Sveits.

Foreløpig har de en teori om at han handlet alene, melder AFP.

Togvognen som ble rammet av brann er totalskadd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt