NRK Meny
Normal

Viste "tilståelse" på TV

Iransk TV viste i dag et opptak der en av de fengslede britiske soldatene innrømmer å ha krenket iransk farvann.

Britisk marinesoldat på iransk TV
Foto: AP

De 15 britiske ble pågrepet i omstridt farvann mellom Iran og Irak forrige uke. Iran mener de befant seg på iransk side av grensen, noe britiske myndigheter har avvist kontant.

To av soldatene skal til nå ha innrømmet å ha krenket iransk farvann. Statskanalen Al Alam viste i ettermiddag den ene soldatens innrømmelser.

Se opptaket: Vist frem på TV

Beklager til det iranske folk

- Vi gikk inn i iransk farvann uten tillatelse, og ble arrestert av iranske grensevakter. Jeg ønsker å beklage dette overfor det iranske folk, heter det i den ene soldatens "tilståelse", som ble vist på iransk tv i dag.

I intervjuet sier soldaten at de 15 har fått god behandling av iranske styresmakter siden arresten forrige fredag.

Britiske myndigheter kaller sendingen av opptaket for skandaløs propaganda.

Venter støtteerklæring

De britiske soldatene ble tidligere denne uka vist fram på iransk fjernsyn, noe statsminister Tony Blair har reagert kraftig på.

EUs utenriksministere er ventet å komme med en støtteerklæring for Storbritannia i løpet av dagen.

- Det er klart at det må sendes ut en solidaritetserklæring for Storbritannia her, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier til reportere før dagens utenriksministermøte i EU.

Iran lovet tidligere denne uken å løslate den kvinnelige soldaten Faye Turney. Løftet ble imidlertid trukket tilbake etter at Storbritannia tok saken til FNs sikkerhetsråd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt