Politiet visste om massedrapsmannens nettvideoer

Det lokale politiet sjekket ikke ut de forstyrrede videoene massedrapsmannen Elliot Rodger la ut på nettet før han drepte seks personer og skadet 13.

Skyting California

Studenter tenner lys og legger ned blomster på ett av ni åssteder etter massedrapene i California tidligere i uka.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Det kommer fram i en ny tidslinje sheriffkontoret i Santa Barbara har sluppet som viser deres arbeid i saken. Politiet var i kontakt med Rodger bare uker før han begikk drapene, og de var fullt klar over at han la ut videoer på nettet.

Fire politibetjenter rykket ut på en melding om en ustabil person 30. april, og fant en skvetten, men høflig Roder utenfor leiligheten sin.

De snakket med ham i ti minutter. En nødoperatør som var med dem, spurte Rodger om de forstyrrede videoene han hadde lagt ut på nettet.

LES OGSÅ: Sju drept i skyting i California

Ble klar over manifestet en time senere

– Sheriff-betjentene konkluderte med at Rodger ikke var en umiddelbar trussel mot seg selv eller andre, og at de ikke kunne tvangsinnlegge ham eller ransake hjemmet. Derfor så de ikke på videoene eller gjorde en våpensjekk av Rodger, heter det i en uttalelse fra sheriffkontoret.

En av betjentene ringte derimot moren til Rodger og informerte henne om situasjonen.

I uttalelsene slipper politiet også ny informasjon om drapskvelden. Politiet ble klar over det såkalte manifestet til drapsmannen en times tid etter drapene. Det ble lastet opp 21.17 og de første skuddene falt ti minutter seinere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Elliot Rodger

22 år gamle Elliot Rodger (bildet) la ut en video på YouTube, der han kom med hatske utfall mot kvinner. Deretter satte han seg i bilen og åpnet ild mot tilfeldige i Santa Barbara i California.

Foto: HANDOUT / Reuters

Kjørte rundt og drepte

22 år gamle Elliot Rodger, som kjørte rundt og skjøt og drepte tilfeldige på gata i Santa Barbara i California lørdag, knivstakk og drepte tre romkamerater før han satte seg i bilen.

De tre knivdrepte ble funnet i Rodgers leilighet. Alle var studenter.

Etter å ha drept romkameratene, satt han seg i bilen og drepte tre mennesker og såret 13.

Ifølge sheriffen dro Rodgers til et studenthus for kvinner der han hamret på døren uten å slippe inn. Da skjøt han tre kvinner på gaten, to av dem døde, Den tredje som ble skutt var en mann i en matbutikk.

Klaget over ensomhet

Elliot Rodger var sønn av en av regissørene bak filmen «The Hunger Games» og familien opplyser at han hadde Aspergers syndrom og vanskelig med å få venner.

Politiet fant også et 140 sider langt manifest samt en video han hadde lagt ut på YouTube kort tid før han forlot leiligheten. I opptaket klager han over ensomhet og truet med hevn etter å ha blitt avvist av kvinner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt