Virusrammet prins Charles hyller helsevesenet

Den 71 år gamle britiske tronarvingen prøver samtidig å trøste de eldre som er bekymret for koronaviruset.

Prins Charles

Prins Charles kommer med trøstende ord til sine landsmenn etter å ha kommet ut av isolasjonen med koronasmitte.

Foto: Clarence House

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

For en uke siden ble det kjent at Storbritannias prins Charles er blant dem som er smittet av koronaviruset.

Han isolerte seg i sju dager i nærheten av slottet Balmoral i Skottland etter å ha fått diagnosen. 71-åringen skal bare ha hatt milde symptomer som følge av koronaviruset.

I dag hadde han sin første offentlige opptreden etter å ha blitt syk da han la ut en video på kongehusets facebookside.

Prinsen sitter nå i karantene og omtaler opplevelsen av full isolasjon som merkelig, frustrerende og plagsom. Samtidig hyller han alle de som er med på å holde hjulene i gang i samfunnet – fra helsearbeidere til butikkansatte. Han ba om at særlig helsearbeidere behandles med spesiell omtanke når de er ferdige på jobb og skal ut og handle.

Prinsen kom også med en hilsen og trøstende ord til de eldre, som er ekstra utsatt for å bli alvorlig syke.

– I en slik totalt uvant og krevende tid for oss alle, tenker min kone og jeg spesielt på alle de som har mistet sine kjære og de som må gjennom sykdom, isolasjon og ensomhet, sier han i talen.

As Patron of Age UK, The Prince of Wales shares a message on the Coronavirus pandemic and its effect on the older members of the community.

Publisert av The Royal Family  Onsdag 1. april 2020

Prins Charles rykket ikke fremfor andre i køen for å bli testet for koronaviruset, har den britiske helseministeren tidligere sagt. Han fikk spørsmål om hvorfor prinsen var testet, mens millioner av britiske helsearbeidere ikke var det.

Dronning Elizabeth, har flyttet ut til Windsor slott i Berkshire 35 km vest for London under koronautbruddet. Både dronningen og ektemannen prins Phillip tilhører en utsatt gruppe på grunn av sin høye alder. Dronningen er 93 år gammel, mens mannen hennes er fem år eldre.

En annen kongelig som har testet positivt på Covid-19 er prins Albert av Monaco. Også han skal bare ha hatt milde symptomer, og ble gjenforent med familien denne uka etter å ha vært i isolasjon.

Status Norge

Sist oppdatert: 27.05.2020
8383
Smittet
34
Innlagt
235
Døde

SISTE NYTT

Siste nytt