Vingen til Singapore Airlines-fly tok full fyr etter nødlanding

Et passasjerfly fra Singapore Airlines med 241 mennesker om bord tok fyr like etter at det hadde nødlandet på rullebanen. Ingen ble skadet i hendelsen, ifølge flyselskapet.

Et passasjerfly fra Singapore Airlines med 241 mennesker om bord tok fyr like etter at det hadde nødlandet på rullebanen. Ingen ble skadet i hendelsen, ifølge flyselskapet.

VIDEO: Vettskremte passasjerer ble vitne til at vingen og motoren til Singapore Airlines-flyet begynte å brenne.

Flyet var to timer på vei fra Singapore til Milano tidlig mandag da varsellampene for motorolje begynte å blinke, skriver Reuters. Kapteinen valgte å snu og dra tilbake til Changi-flyplassen i Singapore.

Like etter at flyet hadde nødlandet begynte den høyre motoren til Boeing 777-300ER-flyet å brenne med alle de 241 fremdeles om bord.

Dramatiske bilder

Bilder og videoer på sosiale medier viser dramatiske scener rett etter flyets nødlanding med flammer som sto ut fra den høyre vingen og brannbiler som hastet mot flyet for å forhindre en katastrofe. Svart røyk veltet ut fra vingen mot vinduene til vettskremte passasjerer som filmet.

– Jeg unnslapp akkurat døden!!!! Skrev passasjer Lee Bee Yee på Facebook etter å ha publisert en video av den dramatiske hendelsen, ifølge AFP.

Brannmannskapene på flyplassen var raskt på stedet og fikk slukt den kraftige brannen, og ingen av de 222 passasjerene eller 19 besetningsmedlemmene på flyet kom til skade, opplyser Singapore Airlines.

Laster Twitter-innhold

– Skremmende fem minutter!

Singapore flybrann

Vingen og motoren fikk store skader.

Foto: Lee Bee Yee / Ap

– Det var noen skremmende fem minutter! Å vente på at brannbilene og brannmennene slukket brannen! De sprutet skum og vann på brannen og til slutt slukket den! Vi var så nære døden, skrev Lee.

Ifølge flyselskapet brukte passasjerene trappene til å gå av flyet og ble transportert med buss til terminalen.

– De vil overføres til et nytt fly som har avgang til Milano senere i dag, skriver Singapore Airlines i en uttalelse.

Bilder etter brannen viser skader på flyet høyre vinge og på GE90-motoren som er produsert av General Electric.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Se Bidens klimamøte: USA vil halvere sine klimagassutslipp

USAs President Joe Biden ber om at verdenssamfunnet tar større grep for å bekjempe klimaendringene. – Vi har virkelig ikke noe valg. Vi må få dette gjort, sier han.