NRK Meny
Normal

Ville angripe Frankrike på årsdagen for Charlie Hebdo

Fire personer i alderen 16 til 23 år er mistenkt for å ha planlagt et angrep mot et militæranlegg. En militær av høyere rang skulle halshugges på årsdagen for angrepet på Charlie Hebdo, melder franske medier.

Charlie Hebdo

11 mennesker ble drept da terrorister angrep Charlie Hebdo 7. januar. Nå skal de ha vært planlagt et nytt terroranslag på årsdagen for angrepet.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Dagen før nasjonaldagen den 14. juli ble planene avslørt, skriver Le Figaro. Ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve skulle angrepet skje i 7. januar 2016, ett år etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Planen skal ha vært å filme halshuggingen.

Radiostasjonen France-Info melder at målet var et militæranlegg i Pyrénéene.

De fire skal ha blitt avslørt gjennom telefonavlytting. Ikke minst var gruppens 17-åring i politiets søkelys etter at han var aktivt i kontakt med jihadister på sosiale medier, skriver Le Monde.

Fire personer ble arrestert om morgenen den 13. juli, men den yngste, som bare er 16 år gammel, ble senere satt fri. Gruppens leder skal være en tidligere militær i den franske marinen.

Styrker sikkerheten

Ifølge Le Monde vil videre etterforskning vise om de fire mistenkte hadde kontakt med en koordinator i Syria.

Innenriksministeren øker sikkerheten rundt franske industrianlegg etter en eksplosjon og en brann i et raffineri i Bouches-du-Rhône på tirsdag. Det er foreløpig ingen grunn til å tro at dette har noe med de siste terrorplanene som nå er blitt kjent.

I juni angrep en mann et industrianlegg i nærheten av Lyon. En person ble halshugget og flere skadd i angrepet.

Franske myndigheter opprettet for halvannet år siden et telefonnummer der man kunne melde ifra hvis man fryktet at noen var i ferd med å bli radikalisert. Ifølge innenriksminister Cazeneuve har det blitt meldt ifra om rundt 2500 personer på denne telefonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt