Vilks' hjemmeside hacket

Kunsteren Lars Vilks har blitt utsatt for nok et angrep. I dag hacket noen seg inn på hjemmesiden hans, en dag etter at han ble overfalt.

Video VILKS-ANGREP-110510-WW_MXF_Innboks.MP4

Klikk på bilde for å se video av gårsdagens angrep på Lars Vilks.

Hjemmesiden til Vilks har blitt hacket av noen som kaller seg Al Quatari. I går ble han overfalt da han holdt en forelesning ved Uppsala universitet.

LES: Lars Vilks skallet ned i Uppsala
LES: - Ville drepe svensk avistegner

Kommer aldri til å slutte

- Du Lars Vilks prater fortsatt om profeten Mohammed. Vi kommer aldri til å slutte å hacke hjemmesiden din, og jeg kommer til å vise deg at jeg kan hacke hele din data, skrev hackeren og brukte et skremmende bilde av en person med gassmaske for å illustrere sitt budskap.

Vilks tar det hele med ro.

- Jeg har kontaktet min webekspert, så jeg håper det snart skal være i orden. Dette er i alle fall bedre enn å måtte slåss under en forelesning, sier Vilks til DN.se.

LES: Vilks har øksa klar
LES: Svensk Muhammed-tegner truet

Reddet i siste liten

Vilks ble reddet av en vakt i siste liten under gårsdagens angrep. Han slapp fra hendelsen uten skader.

- Sikkerhetsvakten var fantastisk rask og kastet seg i mellom slik at mannen ikke kunne skade meg ytterligere, sier Vilks til avisen.

LES: Mer bråk for Lars Vilks
LES: Kvinne løslatt i Vilks-saken

Litt mørbanket

Mannen tilhørte ifølge Vilks en større gruppe som forsøkte å ødelegge for foreleseren.

- Han satt på første rad og kom plutselig rasende mot meg. Han skallet til meg, og jeg fór inn i veggen og mistet brillene. Jeg er ikke skadd, men jeg er litt mørbanket, sa Vilks.

Vilks tegnet i 2007 profeten Muhammed som en hund, og siden den gang er flere personer pågrepet for drapsplaner mot ham.

Lars Vilks

Lars Vilks.

Foto: Bob Strong / Scanpix/Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt